Ένα σοκαριστικό βίντεο φέρνει στο φως της δημοσιότητας το notiareport.gr δείχνοντας έναν οδηγό αυτοκινήτου να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς στα λιμανάκια (τρύπες Καραμανλή) θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τους διερχόμενους οδηγούς. Το συγκεκριμένο βίντεο αναρτήθηκε στο Forum των 3Β

2021: Βαρύς ο φόρος αίματος στην άσφαλτο των 3Β

Η οδική συμπεριφορά των Ελλήνων χαρακτηρίζεται συχνά από έλλειψη επίγνωσης του κινδύνου και ανωριμότητας.

Διαρκείς παραβιάσεις των ορίων ταχύτητας και του ερυθρού σηματοδότη, παρακινδυνευμένες και δίχως έλεγχο προσπεράσεις, χρήση κινητού τηλεφώνου την ώρα της οδήγησης, καθώς και οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, αποτελούν μερικά από τα πιο επικίνδυνα «καθημερινά» σφάλματα των Ελλήνων οδηγών.

Στην κυκλοφοριακή μελέτη που είχε κάνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κατόπιν αιτημάτων των πολιτών, πραγματοποίησε αυτοψίες και κατέγραψε τους δρόμους που είναι οι πιο επικίνδυνοι στο Δήμο των 3Β καθώς αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες.

Οι συγκεκριμένοι δρόμοι είναι η εξής: Στη Βούλα είναι οι οδοί, Ηρακλειδών, Προόδου, Σωκράτους, Παπάγου, Ρόδου και Ζακύνθου ενώ στη Βάρη είναι η οδός Μαρώτη. Οι παραπάνω δρόμοι είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου και γι’ αυτό τον λόγο αναφέρονται στη μελέτη. Φυσικά, δρόμοι όπως η παραλιακή λεωφόρος, η Λ.Βουλιαγμένης και η Καλύμνου χαρακτηρίζονται υψηλού κινδύνου με την Περιφέρεια Αττικής να είναι υπεύθυνη για τις συγκεκριμένες οδικές αρτηρίες.

Εκτός από τις συντηρήσεις των δρόμων που πραγματοποιούνται από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με νέες ασφαλτοστρώσεις και άλλες παρεμβάσεις, θα μπορούσε να διοργανώνονται ημερίδες ενημέρωσης για την οδηγική συμπεριφορά στα σχολεία της πόλης

Είναι ζωτικής σημασίας να μαθαίνουν οι νέοι από νωρίς τους σημαντικούς κινδύνους που κρύβει η απρόσεκτη οδήγηση, ώστε να θελήσουν αφενός να εκπαιδευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προτού ξεκινήσουν να οδηγούν και αφετέρου ώστε να είναι στη συνέχεια προσεκτικοί οδηγοί οι ίδιοι, με σαφή επίγνωση πως η ταχύτητα και η παραγνώριση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας μπορούν να επιφέρουν μοιραία αποτελέσματα.