Η πορεία των κρουσμάτων κατά τη διάρκεια του Αυγούστου παρέμεινε αμετάβλητη ενώ συγκριτικά με τον Ιούλιο σημειώθηκε μείωση των κρουσμάτων κατά 34%.

Συνολικά, από τις 2 Αυγούστου έως 23 Αυγούστου, 415 κάτοικοι των 3Β προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό (627 τον Ιούλιο), 39 πολίτες χρειάστηκαν να νοσηλευτούν (31 τον Ιούλιο) και 376 κάτοικοι βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό (596 τον Ιούλιο). Παρατηρούμε ότι σημειώθηκε μια αύξηση 25% στους πολίτες που μεταφέρθηκαν σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα και μείωση 37% στους κατοίκους που βρίσκονταν σε καραντίνα 14 ημερών.

Πιο αναλυτικά, στις 2/8 εντοπίστηκαν 105 κρούσματα (9 ήταν οι νοσηλευόμενοι και 96 σε κατ’ οίκον απομόνωση). Μια εβδομάδα αργότερα η επιδημιολογική κατάσταση παρέμεινε σταθερή καθώς στις 9/8 βρέθηκαν 105 άτομα θετικά στον κορονοιό (11 ήταν οι νοσηλευόμενοι και 94 σε κατ ́οίκον περιορισμό). Ίδια περίπου η εικόνα της πανδημίας και τον δεκαπενταύγουστο καθώς στις 16 Αυγούστου ανακοινώθηκαν 100 κρούσματα (10 ήταν οι νοσηλευόμενοι και 90 σε κατ’οίκον απομόνωση). Τέλος, στις 23/8 εντοπίστηκαν 105 κρούσματα (9 νοσηλευόμενοι και 96 σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα καλό επιδημιολογικό επίπεδο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επέλθει εφησυχασμός. Για τη μείωση των κρουσμάτων του Αυγούστου συγκριτικά με τον περασμένο μήνα σημαντικός παράγοντας ήταν η μετακίνηση μεγάλου αριθμού κατοίκων του Δήμου προς τους καλοκαιρινούς προορισμούς.

Στο πλαίσιο αυτό,θα πρέπει να υπογραμμιστεί η ανάγκη της ορθής χρήσης μάσκας και ο κοινωνικός περιορισμός όσων επιστρέφουν από τις διακοπές, κάτι το οποίο επισημαίνουν οι λοιμωξιολόγοι. Η διαδικασία του εμβολιασμού τόσο στο Ασκληπιείο Βούλας όσο και στο Κέντρο Υγείας Βάρης προχωρά κανονικά χωρίς προβλήματα. Να σημειωθεί πως σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχουν πραγματοποιήσει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Τέλος, η δημοτική αρχή βεβαιώνει ότι τα δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test) θα συνεχιστούν και τον Σεπτέμβριο σε μια προσπάθεια καλύτερης υγειονομικής θωράκισης της περιοχής.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Δημοσιογράφος, φύλλο 35, Αύγουστος 2021