Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, στο διάστημα 5 έως 26 Απριλίου στον Δήμο των 3Β καταγράφηκαν συνολικά 409 κρούσματα. Πιο αναλυτικά, στις 5 Απριλίου καταγράφηκαν 93 κρούσματα (νοσηλευόμενοι ήταν 18, ενώ σε απομόνωση κατ’οίκον βρίσκονταν 75). Στις 12 Απριλίου καταγράφηκαν 106 ενεργά κρούσματα (νοσηλευόμενοι ήταν 18 και 88 συμπολίτες βρίσκονταν σε απομόνωση κατ’ οίκον). Σταθερή παρέμεινε η κατάσταση στις 19 Απριλίου καθώς εντοπίστηκαν 106 κρούσματα (21 ήταν οι νοσηλευόμενοι και 85 σε κατ’ οίκον απομόνωση). Τέλος, στις 26 Απριλίου, ανακοινώθηκαν 104 ενεργά κρούσματα (νοσηλευόμενοι ήταν 21 και σε κατ’ οίκον απομόνωση 83).

Όσον αφορά στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής, κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας λειτουργίας των σχολικών μονάδων, εντοπίστηκαν μόλις τρία κρούσματα σε μαθητές Λυκείων. Συγκεκριμένα, θετικός σε τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού (self test) βρέθηκε μαθητής του Λυκείου Βάρης ενώ παράλληλα θετικοί στον ιό εντοπίστηκαν δύο μαθητές του Λυκείου Βουλιαγμένης.

Έπειτα από απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα τμήματα που φοιτούν οι μαθητές παρέμειναν κλειστά για 15 μέρες. Γεγονός είναι πως τα self test στα οποία υποβάλλονται οι μαθητές διέκοψαν την μεγάλη διασπορά του ιού στα σχολεία, καθώς οι μαθητές υποχρεούνται να κάνουν το τεστ πριν φτάσουν στο σχολείο και σε περίπτωση που βγουν θετικοί δεν θα πρέπει να πηγαίνουν.

Η δημοτική αρχή ανακοίνωσε ότι ακολούθησε άμεσα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ και τόσο τα δύο σχολεία στα οποία εντοπίστηκαν κρούσματα, όσο και τα υπόλοιπα λύκεια της πόλης, απολυμάνθηκαν.

Παράλληλα, ο Δήμος είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις διευθύνσεις των σχολείων, προκειμένου να διενεργηθούν επιπλέον μοριακά τεστ κορονοϊού, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Δημοσιογράφος, φύλλο 31, Απρίλιος 2021