Το Δημοτικό Συμβούλιο στις 20 Ιανουαρίου 2021 είχε αποφασίσει την κατάρτιση «νέας και όμοιας σύμβασης», με τον Δημήτρη Δαβάκη να δηλώνει την αντίθεσή του. Ο επικεφαλής του συνδυασμού Κύμα Ενωμένων Πολιτών κατά τη διάρκεια ψήφισης της νέας και όμοιας σύμβασης είχε εξαπολύσει βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον της δημοτικής αρχής και των δημοτικών συμβούλων που τάχθηκαν υπέρ της νέας σύμβασης.

Είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι είναι «παράνομη και παράτυπη η σύμβαση» και ότι η δημοτική αρχή προσπαθεί να παραπλανήσει το σώμα.Παράλληλα, αναφερόμενος στους δημοτικούς συμβούλους που θα υπερψήφιζαν τη νέα σύμβαση, τόνισε ότι θα εμπλέκονταν σε «νομικές περιπέτειες» και «ποινικές ευθύνες».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δημήτρης Δαβάκης τάσσεται κατά της ανάπλασης του πρώην κάμπινγκ Βούλας καθώς το περασμένο έτος είχε προτείνει ανοικτά να λυθεί η σύμβαση με τους επενδυτές, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει ο χώρος στην ίδια κατάσταση που βρίσκεται τα τελευταία 20 χρόνια. Στην προσφυγή του πέρσι το καλοκαίρι έκανε καταγγελία σε όλους του ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους υποστηρίζοντας ότι η τροποποίηση της σύμβασης του Δήμου με την ΕΤΑΔ θίγει τα συμφέροντα της …ΕΤΑΔ. Τελικώς όλα πήγαν στο αρχείο.

Η έγκριση που έλαβε η «νέα όμοια σύμβαση» από το Ζ’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η εντολή που έδωσε στον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο να προβεί άμεσα στην υπογραφή του σχεδίου σύμβασης, είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος το αφήγημα του Δημήτρη Δαβάκη.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Δημοσιογράφος, φύλλο 31, Απρίλιος 2021