Η ανεξαρτητοποίηση του Δημήτρη Αθανασίου από την παράταξη του Δημήτρη Δαβάκη μπορούμε να πούμε πως δεν έφερε «τριγμούς» στο Κύμα Ενωμένων Πολιτών.

Ο Δημήτρης Δαβάκης η αλήθεια είναι πως έχει μάθει να ζει με αποχωρήσεις στελεχών της παράταξής του τα τελευταία χρόνια. Το Κύμα Ενωμένων Πολιτών, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την ημέρα που ξεκίνησε την νέα θητεία του, έχασε το ¼ της παρουσίας του στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Ο Δημήτρης Δαβάκης μετά από τρεις ανεπιτυχής προσπάθειες για να εκλεγεί Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης –θυμίζω πως το 2012 έχασε από τον Σπύρο Πανά στην ψηφοφορία για τον διάδοχο του Γρηγόρη Κασιδόκωστα, το 2014 ηττήθηκε από τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο ενώ το ίδιο αποτέλεσμα είχε η προσπάθεια του και στις εκλογές του 2019– , οδεύει με μαθηματική ακρίβεια σε 4η σερί ήττα.

Με τα τωρινά δεδομένα, ο Δημήτρης Δαβάκης είναι απίθανο να είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος το 2023. Το ρεαλιστικό σενάριο είναι να ψάξει να βρει ένα πρόσωπο που θα ηγηθεί μια νέα προσπάθεια –το έκανε και το 2019 αλλά συνάντησε εμπόδια- και σαν «υπαρχηγός» να βρει συμμαχίες.

Αν κάτι έχει σημασία για τον Δημήτρη Δαβάκη είναι το εξής. Τόσο ο Δημήτρης Αθανασίου, όσο και ο Σπύρος Βαλάτας ο οποίος αποχώρησε από τον συνδυασμό τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές του 2019 ανέφεραν στις επιστολές τους πως ο επικεφαλής του συνδυασμού δεν δικαιολογεί τον ρόλο του..

«Από τους πρώτους έξι κιόλας μήνες λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου άρχισα να διαπιστώνω πως η συγκεκριμένη δημοτική παράταξη δεν ήταν και δεν είναι συνεπής με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για τα δημοτικά ζητήματα» σημειώνει στην επιστολή του ο Δημήτρης Αθανασίου ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Σπύρος Βαλάτας τον Ιανουάριο του 2019 αναφέροντας μεταξύ άλλων, «η παρούσα θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου έχει την ιδιαιτερότητα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση λειτουργεί πρακτικά χωρίς την παρουσία του επικεφαλής της με αποτέλεσμα να έχει διαλυθεί».

Μέχρι το 2023 υπάρχει αρκετός χρόνος για σκέψη, εκτός αν τα ρολά κατεβούν νωρίτερα…