Σε δικαστικές περιπέτειες μπαίνει η παράταξη Δαβάκη «Κύμα Ενωμένων Πολιτών» λόγω συκοφαντικών σχολίων που εξαπέλυσε η δημοτική σύμβουλος Ιωάννα Ζανέτ Δόγκα η οποία θα κληθεί ενώπιον του Δικαστηρίου να αποδείξει τα όσα ανέφερε για τον τρόπο λειτουργίας του Οργανισμού Αθλητισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ).

«Ζητώ συγγνώμη από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΠΠΑ (Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής Δήμου 3Β) για την άστοχη έκφραση της δημοτικής συμβούλου Ιωάννας Δόγκα» ήταν το σχόλιο του Δημήτρη Δαβάκη με αφορμή τα όσα έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η Ζανέτ Δόγκα, κάνοντας λόγο για «ξέπλυμα χρήματος» από τον ΟΑΠΠΑ. Το επίμαχο σχόλιο της δημοτικής συμβούλου με την παράταξη Κύμα Ενωμένων Πολιτών είναι το εξής: «Επισημαίνω ότι ο ΟΑΠΠΑ διά της πλειοψηφίας πάντα καταλήγει να κάνει ξέπλυμα χρήματος», μια αναφορά που αντικειμενικά θίγει όσους μετέχουν στη διοίκηση του Οργανισμού, καθώς με ένα φανερό ψεύδος και χωρίς καμία τεκμηρίωση, τους καταλογίζει ένα βαρύ ποινικό αδίκημα.

Σε μια απόπειρα να καλύψει την κ. Δόγκα, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Δημήτρης Δαβάκης ανέφερε πως ήταν «ο δαίμων του τυπογραφείου» που ευθύνεται για τη φράση. Αστειότητες! Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24ης Φεβρουαρίου και δυστυχώς από τη συνεδρίαση απουσίαζε η Ζανέτ Δόγκα. Από την πλευρά της, η διοίκηση του ΟΑΠΠΑ ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει στην κ. Δόγκα εξώδικο πρόσκληση να ανακαλέσει αυτή τη φαιδρή από κάθε άποψη δήλωσή της, επιφυλασσόμενη και για περαιτέρω δικαστικές περιπέτειες.

Κι όμως, η Ζανέτ Δόγκα δείχνει αμετανόητη, καθώς μετά το σάλο που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομά της, προέβη σε μια δήλωση προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, χωρίς όμως να έχει το θάρρος να ζητήσει μια απλή συγγνώμη. «Αφαίρεσα το σχόλιο, κατόπιν και επιθυμίας του κ. Δαβάκη επειδή εμπεριείχε τη φράση ‘‘ξέπλυμα’’, η οποία παρερμηνεύθηκε και θεωρήθηκε προσβλητική, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση. Από το σύνολο των σχολίων μου προκύπτει ευκρινώς ότι αναφερόμουν σε ‘‘διασπάθιση’’ χρήματος. Επρόκειτο καθαρά για ατυχή επιλογή έκφρασης, προερχόμενη από το γεγονός ότι δεν είμαι νομικός και σαφώς αγνοώ την αντικειμενική υπόσταση οποιουδήποτε εγκλήματος. Είναι γνωστό ωστόσο ότι ασκώ αντιπολίτευση επί μακρόν, με ήθος, συνέπεια, ευπρέπεια και ευγένεια και τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί δεν με εκφράζουν και δεν με αντιπροσωπεύουν», ήταν η τοποθέτηση της κυρίας Δόγκα.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έχει τονίσει αρκετές φορές πως δέχεται την καλόπιστη κριτική αλλά όταν αυτή ξεπερνά τα όρια και γίνεται επικίνδυνη σε βαθμό ακραίων αντιδράσεων, τότε και μόνο τότε, ο Δήμος προσφεύγει στη Δικαιοσύνη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η κατάληξη μιας υπόθεσης δικηγόρου, η οποία για πολλά χρόνια κατηγορούσε τον Δήμο 3Β με πλήθος ψευδών δημοσιευμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε 20 μήνες για  συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση κατ’ εξακολούθηση.

Ενώ η παράταξη του Δημήτρη Δαβάκη φαίνεται να ανοίγει κι άλλο μέτωπο, αυτή τη φορά με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμου 3Β. Ο Σύλλογος με ανακοίνωσή του καταδίκασε τους χαρακτηρισμούς του δημοτικού συμβούλου Νατάλη Πέτροβιτς που εξαπέλυσε προς τους εργαζόμενους της υπηρεσίας δόμησης, με εκφράσεις όπως «παρωδία» κ.ά. Σε κάθε περίπτωση, ο συνδυασμός «Κύμα Ενωμένων Πολιτών» διανύει μια περίοδο μεγάλης παρακμής.

{Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοσιογράφος στο φύλλο Φεβρουαρίου}