Στην καλύτερη φάση της πρόσφατης ιστορίας τους βρίσκονται οι τρεις ποδοσφαιρικοί σύλλογοι του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Αστέρας Βάρης, Άρης Βούλας και ΑΟ. Βουλιαγμένης. Ο σύλλογος της Βάρης κρατά σφιχτά στα χέρια του, το εισιτήριο ανόδου που οδηγεί στο πρωτάθλημα της 3ης Εθνικής κατηγορίας.

Ο τοπικός Άρης, που μετά την περσινή του συμμετοχή σε τελικό διοργάνωσης για πρώτη φορά στην 68χρονη ιστορία του, βρίσκεται στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας χτίζοντας γερά θεμέλια για το επόμενο μεγάλο βήμα, ενώ ο ΑΟ.Βουλιαγμένης πραγματοποιεί μια εξαιρετική χρονιά, μένοντας κοντά στο κόλπο της ανόδου. Το πιο σημαντικὀ περιουσιακό στοιχείο μιας ομάδας είναι αναμφίβολα οι παίκτες της. Ωστόσο, οι αθλητές προκειμένου να διατηρούν υψηλή απόδοση και να παραμένουν υγιείς, χρειάζονται να προπονούνται σε ένα ασφαλές και υπερσύγχρονο αθλητικό περιβάλλον.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης από την πλευρά του, εκσυγχρονίζει τις αθλητικές εγκαταστάσεις προσφέροντας στους αθλητές και στους επίδοξους πρωταθλητές, άρτιες εγκαταστάσεις. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, πως οι επιτυχίες που σημειώνουν οι τρεις ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της πόλης, οφείλεται εν πολλοίς στις ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει η δημοτική αρχή προς όφελος των αθλητών και των συλλόγων.

Ειδικότερα, τα τελευταία τρία χρόνια, τα γήπεδα ποδοσφαίρου που βρίσκονται στον Δήμο, έχουν αλλάξει όψη. Συγκεκριμένα, στο δημοτικό στάδιο «Κωνσταντίνος Μπαγλατζής», έχει τοποθετηθεί τεχνητός χλοοτάπητας 7ης γενιάς ο οποίος έχει λάβει τη υψηλότερη πιστοποίηση της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (FIFA). Παράλληλα, έχει κατασκεαστεί ένα γήπεδο 5×5 για να προπονούνται τα παιδιά ηλικίας έως 6 ετών.

Εργασίες έχουν γίνει και στο δημοτικό γήπεδο της Βούλας, στο οποίο έχει αντικατασταθεί το τερέν με τάπητα νέας γενιάς ενώ έχουν τοποθετήθεί νέοι υπερσύγχρονοι προβολείς. Επιπλέον, είναι σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής νέων αποδυτηρίων, γραφείων κ.α. Μόλις ολοκληρωθεί το παραπάνω έργο, η Βούλα θα έχει ένα σύγχρονο γήπεδο προσφέροντας στους αθλητές όλα όσα χρειάζονται προκειμένου να προπονούνται σε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον.

Τέλος, το άλλοτε χωράφι του ΔΑΚ Βουλιαγμένης έχει μετατραπεί σε ένα γήπεδο που το επιλέγει μέχρι και η Εθνική Ομάδα για τις προπονήσεις της. Η τοποθέτηση του υβριδικού χλοοτάπητα (17% υβριδικό -83% φυσικό) –πρωτοποριακό για την εποχή- έχει κατατάξει το γήπεδο του Καβουρίου, σε ένα από τα καλύτερα της χώρας.

Αναμφίβολα, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης φαίνεται να στηρίζει τον τοπικό αθλητισμό, τόσο με τον συνεχή εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, όσο και με τις επιχορηγήσεις προς τους αθλητικούς συλλόγους που φτάνουν το ποσό των 300.000€.

Μάλιστα, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στον τοπικό αθλητισμό από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Αττικής (ΕΠΣΑΝΑ), Δημήτρη Γιαρένη, την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοσιογράφος στο φύλλο Ιανουαρίου