Τη σύλληψη δύο αλλοδαπών διαρρηκτών, που έδειχαν «ιδιαίτερη προτίμηση» σε σπίτια της Γλυφάδας, της Βούλας, της Βάρης και της Βουλιαγμένης, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Αμφότεροι συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στη Γλυφάδα, από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, λίγο αφότου είχαν διαρρήξει μία ακόμη οικία.

Στην κατοχή τους, καθώς και από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε μία οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και πλήθος κλοπιμαίων (ρολόγια, κοσμήματα, φορητοί υπολογιστές κλπ). Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας, οι συλληφθέντες εντόπιζαν συγκεκριμένες οικίες και αφού βεβαιώνονταν για την απουσία των ενοίκων, παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα με διαρρηκτικά εργαλεία, αφαιρώντας στη συνέχεια χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν 31 περιπτώσεις διαρρήξεων στις περιοχές Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γλυφάδας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η «λεία» τους υπερβαίνει τις 136.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, συνεχίζεται.