“NEA ΠΟΛΗ – ΜΙΑ ΠΟΛΗ” – Γνωρίστε μας

Ο Συνδυασμός μας ΝΕΑ ΠΟΛΗ-ΜΙΑ ΠΟΛΗ αποτελεί την σύμπραξη πολιτών που μοιράζονται το ίδιο όνειρο, τις ίδιες αγωνίες και κυρίως την ίδια γειτονιά. Νέα, “φρέσκα” πρόσωπα με ρομαντισμό, όραμα, αστείρευτη ενέργεια, ανιδιοτελή αγάπη και διάθεση να παράξουν πραγματικό έργο για τον Δήμο μας. Συμπολίτες μας, αναγνωρισμένοι ο καθένας στον τομέα του, που μας εξασφαλίζουν γνώση κι εμπειρία. Νέοι επιστήμονες με καινοτόμες ιδέες. Γονείς που μεγαλώνουν παιδιά στην ίδια γειτονιά και βιώνουν τις ίδιες αγωνίες μ΄ εσάς.

Με ήθος ,ειλικρίνεια και συνέπεια, έξω από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και ανταλλάγματα, με μελετημένες θέσεις, που έχουν ως μοναδικό τους στόχο την δημιουργία ενός Δήμου φιλικού προς τους πολίτες του, με σύγχρονες διοικητικές δομές και ίση μεταχείριση, πορευόμαστε σταθεροί έως το τέλος, διεκδικώντας την στήριξη σας μέσα από την ψήφο σας.

Με ποια κριτήρια επιλέγουμε τον υποψήφιο που θα στηρίξουμε.

Πλησιάζει η στιγμή κατά την οποία θα κληθούμε ν’ αποφασίσουμε με την ψήφο μας, ποιοι θα διαχειριστούν τα ζητήματα του Δήμου μας. Ποιοι θα είναι εκείνοι, που μπορούν όχι μόνο να διατηρήσουν αλλά και ν΄ αναπτύξουν το βιοτικό επίπεδο στην πόλη μας. Ας σκεφτούμε σοβαρά τα κριτήρια πάνω στα οποία θα βασιστούμε, ώστε να επιλέξουμε τον υποψήφιο που είναι σε θέση να διαχειριστεί υπεύθυνα κι αποτελεσματικά τα ζητήματα που μας αφορούν, άμεσα ή έμμεσα.

i) Να είναι πετυχημένος στον τομέα του.
ii) Η έως σήμερα πορεία του, ν’ αποδεικνύει ότι εφαρμόζει στην ζωή του έναν κώδικα αξιών.
iii) Να έχει επαφή με την κοινωνία ώστε ν’ αντιλαμβάνεται τα πραγματικά της προβλήματα και να μην λειτουργεί εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.
iv) Να μην είναι επαγγελματίας πολιτικός.
v) Να μην είναι λαϊκιστής. Να μην υπόσχεται, δηλαδή, εκείνα που οι ψηφοφόροι θέλουν ν’ ακούν, ιδιαίτερα όταν ο ίδιος γνωρίζει είτε ότι αυτά , δεν είναι υλοποιήσιμα είτε ότι η υλοποίηση τους θ΄ αποτελέσει ζημία για το σύνολο της κοινωνίας.

Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ μας

“ΝΕΑ ΠΟΛΗ – ΜΙΑ ΠΟΛΗ” ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ / Περιβάλλον

Διατήρηση του φυσικού κάλους και του χαρακτήρα της πόλης μας , με σωστή και ήπια εκμετάλλευση των περιοχών ( παραλιακές εκτάσεις Α΄ & Β΄ πλαζ Βούλας, Camping Βούλας, Ανατολική παραλία Βάρκιζας κι ένα μεγάλο τμήμα της παραλίας Βουλιαγμένης), που έχουν παραχωρηθεί από τα ΕΤΑΔ στον Δήμο μας.

Η ΝΕΑ ΠΟΛΗ – ΜΙΑ ΠΟΛΗ τάσσεται υπέρ της μελετημένης, με σεβασμό στο περιβάλλον, εκμετάλλευση των άνω περιοχών εάν κι εφόσον αυτή γίνει από την Δημοτική Αρχή ή την αυστηρή εποπτεία της και υπό την προϋπόθεση αυστηρής τήρησης των κανόνων προστασίας του περιβάλλοντος και του χαρακτήρα της πόλης μας. Η εξειδικευμένη ομάδα του Συνδυασμού μας, ΝΕΑ ΠΟΛΗ – ΜΙΑ ΠΟΛΗ, η οποία αποτελείται από διακεκριμένους οικονομολόγους, περιβαλλοντολόγους και στελέχη του τουριστικού τομέα, είναι απόλυτα ικανή να σχεδιάσει και να υλοποιήσει συγκεκριμένη μελέτη διεκδικώντας παράλληλα, την χρηματοδότηση της από σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα.

Διατηρούμε τον χαρακτήρα της Βούλας και του φυσικού κάλους της Βουλιαγμένης, χωρίς περαιτέρω ανάπτυξη και τσιμεντοποίηση .
Υποστηρίζουμε την ήπια ανάπτυξη στις περιοχές που έχει -ήδη- διαθέσει ο Δήμος σ’ επενδυτές , υπό την προϋπόθεση αυτή να μην επηρεάζουν το φυσικό περιβάλλον, την καθημερινότητα και την πρόσβαση των κατοίκων σ’ αυτές .
Εξασφαλίζουμε το άνοιγμα στις παραλίες για τους κατοίκους και των τριών ενοτήτων.
Δημιουργούμε χώρους περιπάτου κι αναψυχής με παράλληλη ολοκλήρωση του έργου κατασκευής πεζόδρομων και ποδηλατοδρόμων, όπου είναι εφικτό.
Φροντίζουμε την ασφάλεια των πεζών στις διαβάσεις (σε σημεία με αυξημένη κίνηση, όπως για παράδειγμα η λεωφόρος Βασιλέως Παύλου στην Βούλα κι η λεωφόρος Αναγυρούντος στην Βάρη) με την χρήση έντονου χρώματος διαγράμμισης, ειδικής ασφαλτόστρωσης, ειδικών φωτιστικών και με τοποθέτηση σύγχρονων φαναριών για πεζούς.
Ολοκληρώνουμε το έργο αντικατάστασης των λαμπτήρων με νέου τύπου LED σε δρόμους και πάρκα της πόλης με παράλληλη ένταξη στο πρόγραμμα, σημείων τα οποία δεν συμπεριλήφθηκαν στον αρχικό σχεδιασμό.

“ΝΕΑ ΠΟΛΗ -ΜΙΑ ΠΟΛΗ” – ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ / Διαχείριση Απορριμμάτων – Ανακύκλωση.

Το μεγάλο πρόβλημα της σύγχρονης πόλης.
Με την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου και προσεκτικά μελετημένου προγράμματος περισυλλογής, η Δημοτική Αρχή θα καταφέρει να εξασφαλίσει τεράστια οφέλη για την πόλη, τους κατοίκους και το φυσικό περιβάλλον. Τα φυσιολογικά μεγέθη υγειονομικής ταφής, για τα δεδομένα της χώρας μας, είναι 20-30% όταν η Ευρώπη έχει θέσει στόχο το 5-10% . Αντίθετα εμείς στέλνουμε για ταφή το 70% περίπου του όγκου των απορριμμάτων. Από το σύνολο των ανακυκλώσιμων υλικών ο Δήμος μας ανακυκλώνει ουσιαστικά μόνο το 30-40%, χωρίς σ’ αυτό να υπολογίζονται τα κλαδέματα δέντρων από τα οποία μόνο τα μισά οδηγούνται στην διαδικασία κομποστοποίησης.

Ακολουθώντας τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα, ο Δήμος μας θα καταφέρει να εξοικονομήσει χρήματα από το κόστος περισυλλογής και μεταφοράς. Παράλληλα, με την σωστή και πλήρη περισυλλογή & διαλογή στην πηγή των ανακυκλώσιμων υλικών, θεωρούμε εξαιρετικά ωφέλιμη την λειτουργία μίας μικρής, σύγχρονης μονάδας επεξεργασίας βιολογικών σκουπιδιών, μ’ ελάχιστα υπολείμματα, χαμηλό κόστος, μακριά από τις οικιστικές περιοχές, χωρίς ρύπους, αποκλειστικά και μόνο για τ΄ απορρίμματα του Δήμου μας.

“ΝΕΑ ΠΟΛΗ – ΜΙΑ ΠΟΛΗ” – ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών & αντλίες θερμότητας σ’ όλα τα σχολικά και δημόσια κτίρια με στόχο όχι μόνο την εξοικονόμηση ενέργειας – χρημάτων (που μπορούν να επενδυθούν σ’ άλλες ανάγκες των σχολείων του Δήμου μας) αλλά κυρίως στην ενεργή συμμετοχή του Δήμου στην προστασία του περιβάλλοντος.(Ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης Green cities).

“ΝΕΑ ΠΟΛΗ – ΜΙΑ ΠΟΛΗ” – ΥΠΟΔΟΜΕΣ / Συντηρήσεις – Βελτιώσεις.

Εκτέλεση έργων οδοποιίας με αυστηρές προδιαγραφές κι έλεγχο από ειδική ομάδα κατά την κατασκευή και παραλαβή του εκάστοτε έργου. Ανακατασκευή δρόμων και πεζοδρομίων με απόλυτη προτεραιότητα στις υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης μας, όπου οι ανάγκες είναι άμεσες . Μόνιμη αποκατάσταση σε λακκούβες κι ατέλειες του οδοστρώματος με ασφαλτοτάπητα, ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά πρότυπα, κι όχι με “κουβαδάκια” όπως γίνεται σήμερα. Ανάπλαση όλων των κοινόχρηστων χώρων που ανήκουν στον Δήμο , καθαρισμός & περίφραξη των οικοπέδων με ταυτόχρονη κατασκευή πεζοδρομίων. Ασφαλτοστρώσεις παράλληλα με τα έργα ομβρύων υδάτων και αποχέτευσης, με τις σωστές ρήσεις προς τα φρεάτια, ώστε να μην παρατηρούμε το φαινόμενο των πρόχειρων και με ατέλειες δρόμων όπως συμβαίνει, για παράδειγμα στην οδό Αθανασίου Διάκου που διασχίζει την Μηλαδέζα (στην Βάρη) και την παραλιακή λεωφόρο της Βουλιαγμένης με την ανάποδη κλήση!!

“ΝΕΑ ΠΟΛΗ – ΜΙΑ ΠΟΛΗ” – ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΒΑΡΗΣ / Πράξη εφαρμογής Κόρμπι – Χέρωμα.

Η “ΝΕΑ ΠΟΛΗ – ΜΙΑ ΠΟΛΗ” θέτει ως προτεραιότητα την λύση της πολυετούς “ομηρίας” των κατοίκων που ζουν στο Κόρμπι και το Χέρωμα.

Άμεση
διευθέτηση του ρέματος και ολοκλήρωση της (πολυδιαφημισμένης) Πράξης Εφαρμογής στο Κόρμπι , με αντίστοιχα ανταποδοτικά οφέλη ( οδοποιία, πεζοδρόμια, αποχέτευση, χώροι αθλητισμού και αναψυχής) στους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής και μόνο ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της Μηλαδέζας με τα χρήματα από την πράξη εφαρμογής να καταλήγουν σ΄ έργα άλλης περιοχής.
Άμεση ολοκλήρωση των κοινωφελών έργων στην Μηλαδέζα καθώς και του υπολοίπου της αποχέτευσης. Μονοδρόμηση των βασικών δρόμων της περιοχής για την ελάφρυνση της κυκλοφορίας και την ασφαλή κίνηση πεζών και οχημάτων.
Παρακολουθούμε στενά το νέο ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ σχέδιο της Βάρης και δεν συναινούμε σε οποιαδήποτε αλλαγή του συντελεστή δόμησης που αναφέρονται μέσα σ΄ αυτό. Η περιοχή ΠΡΕΠΕΙ να παραμείνει “οικιστική ζώνη” αποφεύγοντας την αδειοδότηση κατασκευών που θ’ αλλοιώσουν την εικόνα της .
Εξασφαλίζουμε το “άνοιγμα” προς την παραλία με την κατασκευή ποδηλατοδρόμου- πεζοδρόμου κατά μήκος της όχθης του ρέματος του Κόρμπι προς την παραλία της Βάρκιζας. Διεκδικούμε την οριστική λύση ένταξης στο Σχέδιο Πόλης της υπάρχουσας κατοικημένης περιοχής στο Χέρωμα, με ταυτόχρονη απαγόρευση περαιτέρω επέκτασης της προς τα όρια του Υμηττού.

“ΝΕΑ ΠΟΛΗ – ΜΙΑ ΠΟΛΗ” – ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Η ασφάλεια των πολιτών του Δήμου αποτελεί για τη “ΝΕΑ ΠΟΛΗ – ΜΙΑ ΠΟΛΗ” την πρώτη προτεραιότητα. Ενισχύουμε την αστυνόμευση σ΄ όλες τις περιοχές, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις “ευαίσθητες” μέσα από μία ολοκληρωμένη μελέτη που περιλαμβάνει περιπολίες, συστήματα ελέγχου σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης (σύστημα κλειδί), αναβάθμιση του ρόλου της Δημοτικής Αστυνομίας και στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.
Πρόληψη μ’ έγκαιρο καθαρισμό ρεμάτων και φρεατίων πριν την περίοδο βροχών. Αποψίλωση ξερών χόρτων σε οικόπεδα, πάρκα και τα γύρω από την πόλη μας δάση.
Αντιπυρική προστασία με την συμμετοχή εθελοντών και περισσοτέρων πυροσβεστικών μέσων.

“ΝΕΑ ΠΟΛΗ – ΜΙΑ ΠΟΛΗ” – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.

Διεκδικούμε
την άμεση κι επιτακτική ανάγκη κατασκευής και λειτουργίας του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου Βούλας και του 2ου Λυκείου Βάρης. Διεκδικούμε την άμεση κατασκευή δύο νέων βρεφονηπιακών σταθμών, δύο νηπιαγωγείων. Δημιουργία ειδικής υπηρεσίας στον Δήμο επιφορτισμένη αποκλειστικά και μόνο με την συντήρηση των 33 σχολικών κτιρίων του Δήμου.
Ορθή και δίκαιη κατανομή των χρημάτων που προέρχονται από τις επιχορηγήσειςς του Υπουργείου Παιδείας, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες κάθε σχολείου του Δήμου μας. Επιλογή μελών των σχολικών επιτροπών με αυστηρά κριτήρια. Δράσεις και συμμετοχές των μαθητών σε Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα. Δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων με τις απαραίτητες προδιαγραφές για την μόνιμη κι ανεξάρτητη στέγαση των αθλητικών συλλόγων της πόλης που κάνουν πρωταθλητισμό, περισσότερων αθλητικών χώρων και συντήρηση των υφιστάμενων.

“ΝΕΑ ΠΟΛΗ – ΜΙΑ ΠΟΛΗ” – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ.

Σε παγκόσμια κλίμακα, τα δημιουργικά και πολιτιστικά προγράμματα αποδείχθηκαν εξαιρετικά σημαντικά για την επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων για μερικά από τα πιο ευάλωτα άτομα της κοινωνίας. Τα οφέλη της συμμετοχής σε μια δημιουργική δραστηριότητα γι άτομα που βιώνουν φτώχεια ή κινδυνεύουν από την έλλειψη στέγης είναι εκτεταμένα. Η συμμετοχή τους σε δράσεις πολιτισμού μπορεί να είναι επωφελής από θεραπευτική και ψυχαγωγική προοπτική, να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν ευρύτερα ζητήματα και να αναπτύξουν ειδικές δεξιότητες. Η εθελοντική δραστηριότητα, έχοντας τις βάσεις της στην αμοιβαιότητα και την αλληλεγγύη, είναι ικανή να δημιουργήσει σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου ,νέα πρότυπα και νέα δίκτυα επεκτείνοντας το ήδη υπάρχον κοινωνικό κεφάλαιο.

Η “ΝΕΑ ΠΟΛΗ – ΜΙΑ ΠΟΛΗ” στοχεύει στην λήψη μέτρων για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, από τις διακρίσεις και τον αποκλεισμό.

• Δημιουργία θέσεων στάθμευσης.
• Δημιουργία ειδικών λειτουργικών διαβάσεων και ράμπες με σήμανση σε όλα τα δημόσια κτίρια, σχολεία και στα κεντρικά σημεία της πόλης και αποκατάσταση όλων όσων δεν είναι λειτουργικές ή είναι κακοσυντηρημένες.
• Αυστηρές κυρωσεις για όσους εμποδίζουν την ελεύθερη διέλευση των εμποδιζόμενων ατόμων σε διαβάσεις και ράμπες.

“ΝΕΑ ΠΟΛΗ – ΜΙΑ ΠΟΛΗ” – ΑΔΕΣΠΟΤΑ & ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ ΖΩΑ

• Θεσμική συνεργασία με όμορους Δήμους και φιλοζωικές οργανώσεις για την κοινή αντιμετώπιση του θέματος των αδέσποτων σε διαδημοτικό επίπεδο.
• Οργανωμένο πρόγραμμα στείρωσης για την μείωση των πληθυσμού των αδέσποτων, δημιουργία κοινών υποδομών για την εξοικονόμηση χώρων μέσων και πόρων.
• Παροχή κινήτρων για όσους υιοθετούν αδέσποτα ζώα (Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Pet Friendly)
• Μέριμνα για τα δεσποζόμενα ζώα τα οποία συντηρούν δημότες στα σπίτια τους , με την δημιουργία ειδικού χώρου εκτόνωσης, παιχνιδιού κι εκπαίδευσης.
• Διαρκής ενημέρωση για την ορθή συμπεριφορά, την τήρηση κανόνων υγιεινής κατά την βόλτα στους δημόσιους χώρους.
• Ορισμός εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου με αποκλειστική ευθύνη την υλοποίηση, συντονισμό και παρακολούθηση των παραπάνω με ταυτόχρονη ενεργοποίηση ειδικού αριθμού κλήσης για τους πολίτες για ειδοποίηση εύρεσης, απώλειας και κακοποίησης ζώου.

Μανώλης Δασκαλάκης 
Υποψήφιος Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης