Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Πασακυριάκος με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τοποθετήθηκε αναφορικά με τις τοποθετήσεις του Δημήτρη Δαβάκη και Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο. 

Αναλυτικά η παρέμβαση του Κ.Πασακυριάκου

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου γίναμε μάρτυρες αυτού που λέει ο λαός μας «βγάζει ο ένας τα άπλυτα του άλλου στη φόρα».

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος πήρε το λόγο για να απαντήσει σε όσα είχε πει εναντίον του προ ημερών σε ομιλία ο Δημήτρης Δαβάκης. Ο Δημήτρης Δαβάκης απάντησε με τη σειρά του στο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε ένα παραληρηματικό μπαράζ αποκαλύψεων και από τους δύο υποψήφιους, που προέρχονται από το χώρο της ΝΔ, το οποίο κράτησε για αρκετή ώρα και κατά τη διάρκεια του οποίου ακούστηκαν «σημεία και τέρατα».

Και οι δύο είναι υποχρεωμένοι να δώσουν απαντήσεις άμεσα. Ειδάλλως είναι παντελώς εκτεθειμένοι στη συνείδηση του λαού της περιοχής.. Πέρα από την αντιλαϊκή πολιτική που έχουν ασκήσει τα τελευταία 9 χρόνια, πλέον εγείρονται και σοβαρά ηθικής τάξης ζητήματα.

Έχουμε και λέμε:

Σε ποιες βίλες ποιων επιχειρηματιών βρέθηκαν και συζήτησαν ή διαπραγματεύτηκαν ζητήματα που αφορούν στις επικείμενες εκλογές; Τι ανταλλάγματα από την πλευρά των υποψήφιων Δημάρχων περιελάμβαναν αυτές οι συζητήσεις;

Ποιών αιρετών τα παιδιά έχουν διοριστεί και σε ποιες θέσεις στο δήμο ή σε νομικά πρόσωπα του Δήμου, παράτυπα, όπως σαφώς αφέθηκε να αιωρείται;

Ποιοι συγγενείς αιρετών δημοτικών συμβούλων έχουν ευνοηθεί σε βάρος άλλων δημοτών;

Σε ποιους ανήκουν ιδιοκτησίες (πολυκατοικίες, μαγαζιά, ακίνητα) στην πλατεία της Βούλας που με γνώμονα αυτές τις ιδιοκτησίες, πάρθηκαν ή δεν πάρθηκαν αποφάσεις που αφορούν στην τύχη του Δήμου και των δημοτών;

Ποια είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από υποψήφιους Δημάρχους και καθορίζουν αποφάσεις ευνοϊκές προς αυτά;

Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από όσα ακούστηκαν σε αυτή την περιβόητη κόντρα, που βέβαια ως στόχο είχε να στήσει ένα τεχνητό δίπολο, μόλις ένα μήνα πριν τις εκλογές, για να σκεπάσει το γεγονός ότι και οι δύο έχουν ασκήσει αντιλαϊκή πολιτική από θέσεις διοίκησης από το 2011 μέχρι και σήμερα.

Με τις μνημονιακές κατευθύνσεις των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ συνέτασσε τους προϋπολογισμούς η προηγούμενη διοίκηση σημαίνων στέλεχος της οποίας ως αντιδήμαρχος Οικονομικών ήταν ο Δ. Δαβάκης. Το ίδιο κάνει τα τελευταία 5 χρόνια και η διοίκηση του Γρ. Κωνσταντέλλου με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Κατευθύνσεις που τις αποδέχτηκαν, τις υιοθέτησαν και τις υλοποίησαν μέχρι κεραίας και που έχουν σαν συνέπεια:

-τη δραστική μείωση του προσωπικού του δήμου
-τις τεράστιες περικοπές στη χρηματοδότηση με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να προχωρήσει σε ακόμα περισσότερα έργα με ίδιος πόρους.
– τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών φτωχών δημοτών μας.