Περιοχές της Βουλιαγμένης επισκέφτηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Κώστα Πασακυριάκο, συνοδευόμενος από τον ιστορικό, αρχαιολόγο και συγγραφέα Χρήστο Διονυσόπουλο.

Μαζί τους ήταν και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Λεντωβάς, Γιάννης Νιτερόπουλος, Ανδρέας Κολλιαράκης και Κατερίνα Κούρκουλου.Στο Μεγάλο Καβούρι, στο σημείο που ανακαλύφθηκε ο αμαξιτός δρόμος, που κατέληγε στο αρχαίο λιμάνι (για τη μεταφορά κυρίως αλατιού), ο Χρήστος Διονυσόπουλος μίλησε για τη σημασία του αρχαιολογικού χώρου και περιέγραψε τις προσπάθειες που έκανε για να αναδειχτούν. Στην πλούσια συζήτηση που ακολούθησε αναδείχτηκαν ζητήματα που αφορούν στα οικονομικά συμφέροντα της περιοχής και τη διαχρονική εμπλοκή τους στο να βάζουν εμπόδια και μέσω των πολιτικών στους εκπροσώπων σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.

Ακόμα, περιέγραψε σημαντικά βιώματα και εμπειρίες του από διάφορες θεσμικές και μη θέσεις που κατείχε, ανέλυσε τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόστηκαν στην περιοχή μέχρι και σήμερα. Πολιτικές, που έχουν ως κέντρο τους την επιχειρηματική εκμετάλλευση και το κέρδος εις βάρος του περιβάλλοντος και των λαϊκών αναγκών. “Οταν συμπίπτουν τα σχέδια των τοπικών αρχών με τα σχέδια των επιχειρηματιών της γης, ο κίνδυνος είναι μέγιστος. Οι δήμαρχοι οφείλουν να προστατεύσουν τα συμφέροντα των δημοτών”, είπε χαρακτηριστικά ο Χρ. Διονυσόπουλος.

Ιδιαίτερη αναφορά και συζήτηση έγινε και για το ρόλο της ηγεσίας της Εκκλησίας που διαχρονικά διεκδικούσε την εμπορική επιχειρηματική αξιοποίηση της περιουσίας της και στη Λίμνη της Βουλιαγμένης και στη Φασκομηλιά. Κάτι που έρχεται ξανά στην επικαιρότητα δεδομένου ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία της Εκκλησίας έχουν συμφωνήσει στην από κοινού εμπορική αξιοποίηση τμημάτων της φερόμενης εκκλησιαστικής περιουσίας ή ακόμα και διεκδικούμενων εκτάσεων. Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στο Λαιμό, στο ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα, που βρίσκεται εντός της παραλίας του Αστέρα Βουλιαγμένης. Ένα σημαντικό μνημείο του 6ου αιώνα π.Χ. περιτριγυρισμένο σήμερα από ξαπλώστρες, ομπρέλες και γήπεδα…

Μετά το τέλος της περιοδείας ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Πασακυριάκος δήλωσε: “Είχαμε την ευκαιρία για άλλη μια φορά να θαυμάσουμε ορισμένους από τους θησαυρούς της περιοχής μας και βεβαίως την τιμή, ο κύριος Διονυσόπουλος, ένας άνθρωπος που έχει κάνει μεγάλο αγώνα για τη σωτηρία και την προστασία τους να είναι μαζί μας και να μας ενημερώσει εκτενώς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει συμφωνήσει με την Εκκλησία στην απο κοινού εμπορική αξιοποίηση τμημάτων της φερόμενης εκκλησιαστικής περιουσίας ή και διεκδικούμενων εκτάσεων σε όλη τη χώρα. Η Βουλιαγμένη φαίνεται πως έχει ξαναμπει στο μάτι τέτοιων επιχειρηματικών σχεδιασμών. Η Λαϊκή Συσπείρωση θα παλέψει, ώστε μην υπάρξουν επιχειρηματικές δραστηριότητες μέσα σε προστατευόμενες περιοχές και βέβαια θα παλέψουμε να κόψουμε την όρεξη στις όποιες “ιερές” μπίζνες σχεδιάζουν κυβέρνηση, επιχειρηματίες και η ηγεσία της Εκκλησίας”.