Φέτος αυτό που μας απασχολεί ιδιαίτερα όλους είναι η Υδρούσα , Κατραμονήσι για τους ντόπιους. Τέτοια νησάκια δίπλα μας, κοντά μας και σε όλο τον Ελλαδικό χώρο εκατοντάδες , άλλα γνωστά και άλλα άσημα.

Η Υδρούσα όμως είναι το Βουλιώτικο νησί μας. Εγώ θυμάμαι τον θείο μου και τον πατέρα μου να ψαρεύουν στο Κατραμονήσι και να μας φέρνουν, παπαγάλους, κατσούλες εμείς τις λέγαμε, γύλους και πέρκες που τα τηγανίζαμε και τρώγαμε τις καλοκαιρινές Κυριακές.

Θυμάμαι και την γιαγιά μου να το ζωγραφίζει σαν στολίδι στον ορίζοντα ! Τώρα λοιπόν το Κατραμονησι έγινε διάσημο!!! Του βγάζουν αεροφωτογραφίες για να αποδειχθεί η επέμβαση που γίνεται πάνω στο νησί. Πέρσι έβαλαν φωτιά σε παραπήγματα, φέτος φτιάχνουν άλλα….

Όλοι οι σύλλογοι της περιοχής έχουν πάρει θέση ,o Δήμος έχει πάρει θέση! Τι ψάχνουν όμως όλοι, τι θέλουν όλοι; Το ίδιο, να μην καταστραφεί το νησάκι μας. Να μην γεμίσει βρώμα, χαζά και επικίνδυνα μπαρ, να μην λερώνουν την θάλασσα.

Δεν θα μπορούσαμε να αναδείξουμε την φυσική ομορφιά του, να μάθουμε περισσότερα για την πλούσια ιστορική και προϊστορική του αξία, τον υποθαλάσσιο πλούτο του;

Απέναντι τόσες παραλίες κούκλες με όλες τις ανέσεις και δίπλα μπαρ και νυχτερινά κέντρα με όλες τις προδιαγραφές, γιατί πρέπει να χαλάσει το νησάκι μας; Έτσι και αλλιώς εκεί πάντα σταματούσαν τα καραβάκια για μια βουτιά στα γαλανά νερά!!

Πιστεύω ότι για το καλύτερο όλων, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να υπερισχύσει, το όμορφο, το χρήσιμο και να γίνει ένα ακόμα στολίδι για τον Δήμο και την Βούλα μας !

Δανάη Μπογιατζή