Τρεις διαρρήκτες εισέβαλαν με θράσος,  λίγο μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης 18/8, σε μεζονέτα επί της οδού Αρετής στην Μηλαδέζα, στην ΔΕ Βάρης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πρόκειται για συμμορία Ρομά, οι οποίοι παραβίασαν την  μπαλκονόπορτα και μπήκαν στο σπίτι, ενώ ο ιδιοκτήτης απουσίαζε στην εργασία του. Κατά τα ελάχιστα λεπτά που παρέμειναν, υπήρχε και 4ος συνεργός, ο οποίος φυλούσε τσίλιες με ΙΧ μάρκας ford , χρώματος ασημί, λίγα μέτρα μακρύτερα.

Μόλις έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του απέναντι σπιτιού, τους φώναξε και κάλεσε σε βοήθεια εκείνοι έσπασαν το πλαϊνό παράθυρο και τράπηκαν σε φυγή πεζοί βγαίνοντας στην οδό Μικρής Βάρης, όπου εκεί τους είδε  η ιδιοκτήτρια διπλανής μεζονέτας η οποία έσπευσε όταν άκουσε να καλούν σε βοήθεια και επιχείρησε να τους καταδιώξει – ο ένας μάλιστα σκόνταψε και έπεσε -και μετά διέφυγαν από την οδό Σύμης. 

Σύμφωνα με την μάρτυρα ο ένας εκ των 3 μιλούσε στο κινητό για να δώσει στίγμα από που θα τους παραλάβει ο οδηγός, που όπως όλα δείχνουν τους παρέλαβε από την οδό Δεληγιάννη.

Οι 3 διαρρήκτες ήταν σωματώδεις, με σκούρο δέρμα, φορούσαν ομοιόμορφα ρούχα, μαύρα παντελόνια τύπου φόρμας, άσπρα μακό μπλουζάκια, μαύρα μπουφάν, παρότι ήταν ιδιαίτερα ζεστή ημέρα και αθλητικά παπούτσια.
 
Οι 2 φορούσαν μαύρα καπέλα τζόκευ και ο 3ος μαύρη κουκούλα. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε  ότι ο ένας κρατούσε προτεταμένο απειλητικά καθώς έτρεχε, ένα τεράστιο κατσαβίδι,  ενώ  ο άλλος μία μπλε νάιλον σακούλα του σούπερ μάρκετ, που περιείχε τα κλοπιμαία. Τα χαρακτηριστικά του οδηγού, δεν ήταν ορατά. 
 
Σε ελάχιστα λεπτά κατέφθασαν άνδρες της ομάδας Δίας, οι οποίοι όργωσαν την περιοχή χωρίς να τους εντοπίσουν όπως και περιπολικό της άμεσης δράσης, όπου πήρε κατάθεση από τους αυτόπτες μάρτυρες.
 
Λίγη ώρα αργότερα ήρθε ο ιδιοκτήτης ο οποίος είχε ειδοποιηθεί, εισήλθε στην οικία του με συνοδεία ανδρών της ομάδας Δίας και επιβεβαίωσε ότι οι διαρρήκτες κατάφεραν και βούτηξαν κοσμήματα και ωρολόγια αξίας, που είχε στην κρεβατοκάμαρα. Κατά την εκτίμηση της αστυνομίας, το ΙΧ που χρησιμοποίησαν ήταν ενοικιασμένο.
 
Να σημειώσουμε πως η μεζονέτα ήταν κλειδωμένη με κατεβασμένα ρολά και συναγερμό, κάτι που όπως φαίνεται δεν πτόησε καθόλου τους κακοποιούς.