Κυριακή 07 Μαρτίου 2021
10:15
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

«Μήδεια»: Στους -5°C η αίσθηση ψύχους στη Βούλα

    Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021
Συνεχίστηκαν και σήμερα το πρωί οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε Βάρη Βούλα και Βουλιαγμένη μετά την επέλαση της κακοκαιρίας ‘Μήδεια’.
Webp.net gifmaker


Η απολύτως ελάχιστη θερμοκρασία, σύμφωνα με τα στοιχεία ιδιωτικού μετεωρολογικού σταθμού που βρίσκεται στη Βούλα σε υψόμετρο 80 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, σημειώθηκε την Τρίτη 16/2 στις 08.46 με την θερμοκρασία να δείχνει -1,1°C.

Ωστόσο, η χαμηλότερη θερμοκρασία αίσθηση ψύχους σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στις 02.01 και ήταν -5,0 °C , όταν ουσιαστικά ξεκίνησε η έντονη χιονόπτωση στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Αίσθηση ψύχους είναι η θερμοκρασία την οποία αισθάνεται ο ανθρώπινος οργανισμός υπό την επίδραση χαμηλών θερμοκρασιών και παρουσία ανέμου, δηλαδή πιο απλά είναι η θερμοκρασία που αισθάνεται ένας άνθρωπος, όταν πνέει άνεμος και η οποία είναι πάντα μικρότερη από την πραγματική θερμοκρασία.

Να σημειωθεί, πως το ρεκόρ με την χαμηλότερη θερμοκρασία τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί στις 9 Ιανουαρίου 2017, όταν η θερμοκρασία στη Βούλα ήταν στους -2,3°C κατά την διάρκεια της κακοκαίρας ‘Αριάδνη’.