Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021
22:50
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Κορονοϊός: Τι έδειξαν τα rapid test που έγιναν στη Βούλα

    Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021
Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) στη Βούλα.
Webp.net gifmaker β


Συνολικά διενεργήθηκαν 551 rapid test από τα οποία ανευρέθησαν 6 κρούσματα (1,09%). Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα των εξετάσεων αλλά παράλληλα ζήτησε απ’ όλους να μην υπάρξει εφησυχασμός και χαλάρωση των μέτρων.

Υπενθυμίζουμε πως σε εβδομαδιαία ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού στις περιοχές τους λαμβάνουν οι Δήμοι από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ, με στόχο να εφαρμόζουν, στοχευμένα, όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποφυγή της διασποράς στην κοινότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου στις 8 Φεβρουαρίου, ανέφερε πως το διάστημα 1-7 Φεβρουαρίου τα κρούσματα covid-19 σε Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη σημείωσαν αύξηση κατά 34% συγκριτικά με το διάστημα 25-31 Ιανουαρίου.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ, οι νοσηλευόμενοι με κορονοϊό που προέρχονται από την περιοχή αυξήθηκαν κατά 20%.