Δευτέρα 01 Μαρτίου 2021
11:36
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Χιονοπτώσεις σε Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη δείχνουν οι τελευταίες προγνώσεις

    Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021
Ο «λευκός» επισκέπτης αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του σε πολλές περιοχές της χώρας.


Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από αύριο Πέμπτη, ωστόσο το νέο κύμα κακοκαιρίας με πυκνές χιονοπτώσεις και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να επηρεάσει την Αττική από το βράδυ της Κυριακής μέχρι -τουλάχιστον- την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αλλά και των μετεωρολόγων, δείχνουν ότι από την Δευτέρα 15 έως την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου θα χιονίσει στην Αττική και σε πεδινές περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

xionia-voula-728x410.jpg
Η χιονισμένη παιδική χαρά του Αγ. Ιωάννη στη Βούλα τον Ιανουάριο του 2019

Ειδικότερα, για τα νότια προάστια της Αττικής η χιονόπτωση σε περιοχές πέριξ του Υμηττού -όπως το Πανόραμα Βούλας - θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένη. Με τα σημερινά προγνωστικά δεδομένα, χιονοπτώσεις μεγάλης διάρκειας θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με μηδενικά υψόμετρα όπως ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ωστόσο είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για χιονόστρωση.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης παρακολουθεί καθημερινά τα δεδομένα με σκοπό να είναι απολύτως έτοιμη στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα σενάρια για ακραία φαινόμενα στην πόλη.