Κυριακή 07 Μαρτίου 2021
10:43
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Αρνείται τη βοήθεια του Δήμου, άστεγος στη Βούλα

    Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021
Ένας άστεγος, εδώ και ένα μήνα περίπου έχει εγκατασταθεί σε παγκάκι στο πάρκο του Αγίου Ιωάννη στο κέντρο της Βούλας.
Webp.net gifmaker


Η παρουσία του άστεγου αυτού, ακριβώς στο συγκεκριμένο σημείο της πλατείας, είναι σε καθημερινή βάση. Είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση αστέγου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Σαφώς και υπάρχουν ευπαθείς ομάδες και στα «πλούσια» νότια προάστια της Αττικής.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει προσπαθήσει να μεταφέρει τον άστεγο στις κοινωνικές δομές χωρίς αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας κάθε βράδυ τον επισκέπτονταν η Πολιτική Προστασία του Δήμου 3Β με σκοπό να τον πείσει να εγκαταλείψει το παγκάκι και να μεταφερθεί στον Κοινωνικό Ξενώνα Αστέγων που διαθέτει ο Δήμος.

Ωστόσο, ο Πολωνικής καταγωγής είναι από αυτούς τους αστέγους που δεν δέχονται τη βοήθεια των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, είτε οποιαδήποτε άλλης δομής. Όπως ανέφερε στους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας δεν θέλει να μεταφερθεί σε κάποια δομή διότι φοβάται να μην χάσει τα πράγματα και τη θέση του από το χώρο που έχει βρει «καταφύγιο». Αξίζει να αναφερθεί, πως αρκετοί είναι αυτοί που αφήνουν φαγητό και τρόφιμα στον άστεγο αλλά και ρούχα και κουβέρτες.

Να σημειωθεί, πως ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κατά τη διάρκεια της τελευταίας κακοκαιρίας έθεσε σε λειτουργία θερμαινόμενο χώρο στο ΚΑΠΗ Βουλιαγμένης για τη χρήση από συμπολίτες που έχρηζαν βοήθειας και προστασίας από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν.