Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021
22:48
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Καινοτόμος ηλιακός φωτισμός σε δρόμο της Βούλας (pics)

    Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020
Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εγκατέστησε ηλιακά φωτιστικά σε δρόμο της Βούλας.
banner 45


Συνολικά, τοποθετήθηκαν έντεκα (11) αυτόνομα ηλιακά φωτιστικά στην οδό Πειραιώς στο κομμάτι μεταξύ της οδού Ζακύνθου και Απόλλωνος. Με την εγκατάσταση των νέων φωτιστικών ενισχύθηκε η ασφάλεια καθώς δεν υπήρχε καθόλου φωτισμός στο σημείο. Η έλλειψη φωτισμού δυσχαίρενε την κίνηση των οχημάτων και των πεζών και ο κίνδυνος να προκληθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα ήταν μεγάλος.

Τα ηλιακά φωτιστικά δρόμου, ως ολοκληρωμένα προϊόντα είναι ιδιαίτερα φιλικά προς το περιβάλλον, διότι η λειτουργία τους, βασίζεται μόνο στην ενέργεια του ήλιου. Τα συστήματα αυτόνομου φωτισμού μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε και εύκολα, σε σταθερά σημεία ή μπορεί να είναι και φορητά.

iliakos-fwtismos2.jpg

Για την εγκατάσταση των ηλιακών φωτιστικών από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δεν χρειάστηκε υποδομή καναλιών διέλευσης καλωδίων, ούτε σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ. Έτσι, προστατεύτηκε και ο δασικός χαρακτήρας της συγκεκριμένης περιοχής.

Παράλληλα, με την τοποθέτηση των ηλιακών φωτιστικών, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου 3Β προχώρησε σε ασφαλτόστρωση του δρόμου, ενέργεια που είχε να γίνει από το 1993.

iliakos-fwtismos3.jpg