Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021
23:37
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Γλυφάδα: Ανακατασκευάζεται μετά από 50 χρόνια το κλειστό γήπεδο μπάσκετ

    Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020
Ανακαινίζεται εκ βάθρων το ΔΑΚ Γλυφάδας ένα από τα μεγαλύτερα κλειστά γήπεδα της Αττικής -με 3.232 θέσεις- στο οποίο έχουν γραφτεί μεγάλες στιγμές της αθλητικής ιστορίας, γίνεται τώρα ολοκαίνουργιο.


Κατασκευάστηκε το 1970 και έως το 1985, που φτιάχτηκε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, υπήρξε το μεγαλύτερο κλειστό γυμναστήριο στην Αττική.

«Έφτασε πλέον η ώρα της ριζικής ανακαίνισης. Όπως αναβαθμίζουμε λειτουργικά και ποιοτικά όλες μας τις αθλητικές εγκαταστάσεις, έτσι προχωράμε τώρα και με το ΔΑΚ "Μάκης Λιούγκας". Οργανωμένα και μεθοδικά. Αξιοποιώντας πλήρως το γεγονός ότι το γήπεδο παραμένει κλειστό λόγω της καραντίνας. Ξηλώσαμε όλο το παρκέ, που ήταν το ίδιο με αυτό που έπαιζε με τη φανέλα τότε του Παναθηναϊκού ο τεράστιος Νίκος Γκάλης και πολλοί ακόμα τεράστιοι αθλητές, όταν είχαμε τη χαρά να τους βλέπουμε από τις κερκίδες το 1993 ! Σύγχρονο παρκέ, φωτισμό, αποδυτήρια, σύστημα ψύξης και θέρμανσης - όλα θα τα αλλάξουμε ! Σύντομα θα παραδώσουμε ολοκαίνουργιο και σύγχρονο και αυτό το αθλητικό στολίδι της πόλης μας. Όπως θα έλεγε και ο Γκάλης, είναι το μεγαλύτερο έργο στα αθλητικά μέχρι το επόμενο», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας.

dak_1.jpg

Το ιστορικό αυτό στάδιο που έχει φιλοξενήσει σπουδαίες διοργανώσεις και κορυφαίους αθλητές, πολύ σύντομα θα πληροί όλες τις σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές.