Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021
21:51
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Το εντυπωσιακό σπίτι «πεταλούδα» στη Βουλιαγμένη (pics)

    Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020
«The Butterfly». Το όνομα αυτό επέλεξαν να δώσουν οι αρχιτέκτονες του 314 architecture studio σε ένα συγκρότημα κατοικιών στη Βουλιαγμένη, για να αποδώσουν καλύτερα την εικόνα που μπορεί να θαυμάσει κανείς βλέποντας τις τέσσερις ανεξάρτητες κατοικίες, εμπνευσμένες από το σχήμα της πεταλούδας.
banner 45


Το «The Butterfly» κατασκευάζεται στην περιοχή της Βουλιαγμένης, για να παραδοθεί σύντομα στον ιδιοκτήτη του, και το iefimerida παρουσιάζει αυτό το ξεχωριστό έργο που παράχθηκε από τη συνεργασία νέων αρχιτεκτόνων, με όρεξη για πειραματισμό και προβληματισμό με στόχο την δημιουργία ενός ιδιαίτερου σχεδιασμού που θα προσφέρει νέα ερεθίσματα στο κτισμένο περιβάλλον.

petalouda-vouliagmeni-katoikies-drone.jpeg

Η λεγόμενη «Πεταλούδα» λοιπόν, αποτελείται από τέσσερις ανεξάρτητες μονοκατοικίες με υπόγειο και όροφο αντίστοιχα. Οι κατοικίες είναι δύο τύπων και διατάσσονται με άξονα συμμετρίας το κέντρο του οικοπέδου. Κάθε κατοικία διαθέτει μεγάλους εξώστες, πισίνα, και πρόσβαση σε ιδιωτικό διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο και όλες μαζί συνθέτουν το σχήμα της πεταλούδας προσδίδοντας μια άκρως καινούργια και προωθημένη πινελιά στην περιοχή.

butterfly-vouliagmeni.jpeg

vouliagmeni-katoikies-petalouda.jpeg