Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021
23:27
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Ένας νέος «Δρόμος των ποιητών» στη Γλυφάδα

    Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020
Την ολοκλήρωση της ανάπλασης μέρους της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη στη Γλυφάδα έκανε γνωστή, με ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου.


Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου στον δρόμο αυτόν «η ομορφιά μιας ξεχωριστής αστικής ανάπλασης συναντά την ομορφιά του νέου ελληνικού πολιτισμού» καθώς το συγκεκριμένο κομμάτι της Γρηγορίου Λαμπράκη έχουν «ενσωματωθεί» στίχοι Ελλήνων ποιητών.

«Διώξαμε την ασχήμια που υπήρχε και βάλαμε στη θέση της την ποίηση» αναφέρει ο δήμαρχος, ενώ σε άλλο σημείο της ανάρτησής του γράφει πως «ο δρόμος είναι στρωμένος με πρωτότυπους κυβόλιθους, με νέα δέντρα, καινούργια φωτιστικά με λάμπες LED τελευταίας γενιάς, καθιστικά και - κυρίως - στρωμένος με τον πλούτο και τη σοφία της ελληνικής ποίησης».

dromos-glyfada.jpg

Ο κ. Παπανικολάου αναφέρει πως πλέον, στο κομμάτι της Γρηγορίου Λαμπράκη από την Αγγέλου Μεταξά μέχρι την Κύπρου, τα αυτοκίνητα δεν θα σταθμεύουν πλέον στη μέση της νησίδας αλλά σε θέσεις που δημιουργήθηκαν περιμετρικά.

Πλέον στη μέση της νησίδας θα υπάρχει πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος που σύμφωνα με τον δήμαρχο Γλυφάδας «δεν θα έχει σε τίποτα να ζηλέψει από άλλους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς». Όσοι περνούν από τον πεζόδρομο θα μπορούν να διαβάσουν, στα ελληνικά και στα αγγλικά, στίχους των Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου, Καβάφη, Σολωμού, Παλαμά, Καρυωτάκη και άλλων.