Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021
22:31
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Τα 6+2 κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία των 3Β

    Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020
Οι συνθήκες διδασκαλίας στην εποχή της πανδημίας του κορονοϊού είναι κάτι παραπάνω από δύσκολες και ταυτόχρονα πρωτόγνωρες για μαθητές και εκπαιδευτικούς.


Έχοντας συμπληρώσει δύο μήνες στη νέα σχολική χρονιά ο ιός ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα «εμφανιζόταν» και στις εκπαιδευτικές μονάδες με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να μετρά οκτώ κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και σε εκπαιδευτικούς.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα εντοπίστηκε σε μαθητή του Λυκείου Βουλιαγμένης μόλις μια εβδομάδα μετά το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς. Ήταν μια είδηση που ανησύχησε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, εντούτοις τα κρούσματα στα σχολεία της πόλης ήταν απολύτως ελεγχόμενα. Ο Σεπτέμβριος έκλεισε με ένα ακόμα κρούσμα, αυτή τη φορά σε εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Βουλιαγμένης με τη δημοτική αρχή να ανακοινώνει την αναστολή της λειτουργίας του σχολείου για 14 μέρες. Το τρίτο περιστατικό σημειώθηκε στις 19 Οκτωβρίου όταν μαθητής του 2ου Λυκείου Βούλας διαγνώστηκε θετικός στον ιό.

Τα τρία κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βούλας στις 26 και 28 Οκτωβρίου χτύπησαν «καμπανάκι» στους γονείς και τη δημοτική αρχή, η οποία ήρθε άμεσα σε επικοινωνία με τη διεύθυνση του σχολείου για τον προγραμματισμό των απαραίτητων απολυμάνσεων αλλά και τη διενέργεια μοριακών τεστ για τους καθηγητές και το βοηθητικό προσωπικό. Ενώ κρούσμα σε μαθητή βρέθηκε και στο 1ο Λύκειο Βούλας
στις 2 Νοεμβρίου λίγες μέρες πριν κλείσουν τα Λύκεια και Γυμνάσιο της χώρας.

Το πιο πρόσφατο κρούσμα εντοπίστηκε στο 1ο Δημοτικό Βούλας στις 10 Νοεμβρίου όταν εκπαιδευτικός βρέθηκε θετικός στον ιό. Σε όλες τις περιπτώσεις, όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό είναι καλά στην υγεία τους.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε όλα τα περιστατικά, πραγματοποιούσε απολύμανση σε όλους τους χώρους των σχολικών μονάδων ενώ καλούσε τους εκπαιδευτικούς που είχαν έρθει σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα αλλά και τους καθαριστές του σχολείου να κάνουν μοριακό τεστ με τα έξοδα να τα αναλαμβάνει ο ίδιος. Πρέπει να τονιστεί ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας και μόνο, αποφασίζουν αν ένα τμήμα ή ένα σχολείο κλείσουν λόγω κορονοϊού.

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοσιογράφος στο φύλλο Νοεμβρίου)