Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021
22:57
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Η αποτελεσματικότερη αντιπλημμυρική θωράκιση στη χώρα

    Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020
Πρόσφατες είναι οι μνήμες από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την Μάνδρα, την Κινέτα, την Χαλκιδική και τα νησιά του Ιονίου.


Τα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως οι ισχυρές καταιγίδες που προκαλούν πλημμυρικά επεισόδια βρίσκονται όλο και συχνότερα στην επικαιρότητα ενώ όπως τονίζουν οι επιστήμονες, τα φαινόμενα αυτά θα πολλαπλασιάζονται με τον καιρό και θα γίνονται εντονότερα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης από το 2015 έχει ξεκινήσει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης, σε μια προσπάθεια για να ελαχιστοποιηθούν, όσο είναι δυνατόν, οι επιπτώσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και να προστατευθούν οι κάτοικοι και οι περιουσίες τους.

Βουλιαγμένη, μια πόλη χωρίς δίκτυο ομβρίων

Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε πως η Βουλιαγμένη μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν είχε ούτε ένα μέτρο δίκτυο ομβρίων με αποτέλεσμα η απορροή των υδάτων να γίνεται επιφανειακά επί των οδοστρωμάτων, μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια. Πλέον, ο Δήμος 3Β ολοκλήρωσε το πρώτο αντιπλημμυρικό έργο στη Βουλιαγμένη, δίκτυο που περνά από τις οδούς Δεκελείας & Απόλλωνος (Λαιμός). Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και το υδραυλικό έργο στην οδό Πανός, δρόμος που ξεκινά από το κοιμητήριο της Βουλιαγμένης και καταλήγει στη παραλιακή λεωφόρο.

vouliagmeni-erga-728x410.jpg

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή τριών κεντρικών αγωγών, ένας επί της οδού Θησέως ο οποίος θα καταλήγει σε υφιστάμενο στη λεωφόρο Ποσειδώνος ενώ άλλοι δύο αγωγοί θα εκβάλλουν στις υφιστάμενες τάφρους της Ακτής Βουλιαγμένης. Οι δρόμοι που θα περνά το δίκτυο είναι η Ερμού, η Θησέως, η Δήμητρας ενώ σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν οι εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης της οδού Παναγούλη, ένας δρόμος που μετατρέπεται σε κάθε δυνατή βροχόπτωση σε χείμαρρο. Καταλαβαίνει κανείς, πως με την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, η Βουλιαγμένη θα είναι στο σύνολό της, προστατευμένη από πλημμυρικά φαινόμενα.

Ζωτικής σημασίας έργο στο Πανόραμα Βούλας

Η Βούλα, είναι η μοναδική δημοτική ενότητα του Δήμου 3Β που διαθέτει ένα αξιόλογο δίκτυο ομβρίων υδάτων που χρονολογείται από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες του 1993 που η Βούλα και η Βάρη βρέθηκαν στο «μάτι» της καταιγίδας. Η αυξημένη δόμηση των τελευταίων ετών στο Πανόραμα γέννησε την ανάγκη για αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μόλις το περασμένο έτος ολοκλήρωσε την κατασκευή δικτύου ομβρίων στις οδούς, Αργυροκάστρου, Τεπελενίου, Κιλκίς, Σκρά, Ριμινιτών, Σουλίου, Κλεισούρας, Τήνου, Μπουμπουλίνας.

erga-voula-728x546.jpg

Παράλληλα, μετά από την υποβολή ώριμων μελετών του Δήμου προς την Περιφέρεια Αττικής για επιπλέον υδραυλικά έργα στη δημοτική ενότητα Βούλας, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκαν τα έργα απορροής ομβρίων υδάτων για τις οδούς Αθηναΐδος και Ρόδου στην περιοχή «Εξοχή» καθώς επίσης και στο Πανόραμα στις οδούς, Αγαμέμνονος, Υμηττού, Μπιζανίου, Χλόης, Πίνδου & Σπάρτης, Λέρου, Λειψών, Νικηταρά, Δραγατσανίου και Παπαφλέσσα.

Σε πρώτο πλάνο η θωράκιση της Βάρης

Η Βάρη είναι η πόλη που έχει πληγεί στο παρελθόν από πλημμύρες περισσότερο από κάθε άλλη δημοτική ενότητα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» κάθε φορά που τα καιρικά φαινόμενα είναι ακραία, είναι η περιοχή του Κόρμπι και της Μηλαδέζας. Γι’αυτό το λόγο, τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν ξεκινήσει στις δύο αυτές περιοχές είναι μεγάλα και απαιτούν χρόνο για την υλοποίηση τους. Συγκεκριμένα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή του ρέματος του Κόρμπι, έργο που ξεκίνησε στις αρχές του 2019 και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2022. Αξίζει να σημειωθεί, πως η κατασκευή του μεγάλου αυτού έργου πνοής θα κοστίσει 21 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα, οι εργασίες του αντιπλημμυρικού έργου βρίσκονται στην εκβολή του ρέματος στην ελεύθερη παραλία της ανατολικής παραλίας Βάρκιζας.

erga-varis-728x410.jpg

Παράλληλα, μετά την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων άναψε το πράσινο φως για την κατασκευή του ρέματος Χερώματος-Μηλαδέζας και την κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων προϋπολογισμού 18 εκατομμυρίων ευρώ. Όσον αφορά την περιοχή της Βάρκιζας, μετά από ενέργειες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής για την κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων στο σημείο ‘Καμίνι’ και συγκεκριμένα στις οδούς Νάξου, Μονεμβασιάς, Αφροδίτης, Πάσχου και Βυζαντίου.

Εκτός από τα εν εξελίξει και τα προγραμματισμένα αντιπλημμυρικά έργα που αφορούν την δημοτική ενότητα της Βάρης, έχει ολοκληρωθεί ήδη η κατασκευή δύο δικτύων ομβρίων υδάτων σε σημεία που στο παρελθόν με τις πρώτες σταγόνες βροχής μετατρέπονταν σε ποτάμια.

Πρόκειται για το υδραυλικό έργο επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου, δρόμος που συνδέει τη Βάρη με τη Βάρκιζα. Η κατασκευή του νέου αγωγού μήκους 914 μέτρων συνδέθηκε με τον υφιστάμενο κεντρικό αποχετευτικό αγωγό της Βάρης. Το έργο διήρκησε κάτι λιγότερο από τρεις μήνες και όπως επισημαίνουν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, νιώθουν ανακουφισμένοι καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος μετά από κάθε δυνατή βροχόπτωση πλημμύριζε, απειλώντας τα παρακείμενα σπίτια αλλά και τα καταστήματα.

Τέλος, έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του δικτύου ομβρίων υδάτων στην οδό Αθανασίου Διάκου, ένα έργο που καθυστέρησε αρκετά εξαιτίας των γραφειοκρατικών διαδικασιών ωστόσο και αυτό το σημείο της Βάρης έχει πλέον θωρακιστεί από πλημμυρικά φαινόμενα.

Μιλώντας στον «Δημοσιογράφο», ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος τόνισε πως τα απαιτούμενα έργα υποδομής στην πόλη αποτελούν βασικό παράγοντα που καθορίζει την καθημερινότητα του πολίτη και τη διατήρηση αλλά και βελτίωση της υψηλής ποιότητας ζωής που απολαμβάνει. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η άμεση ολοκλήρωση των έργων αυτών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του Δήμου και βασικό στοίχημα όλων.

Βιβλική καταστροφή σε Βούλα και Βάρη

Η νύχτα της 21ης Νοεμβρίου του 1993 έχει χαραχθεί στις μνήμες των κατοίκων της Βούλας και της Βάρης. Μια μεγάλη νεροποντή διάρκειας 7 ωρών, στην οποία έπεσαν 64 χιλιοστά βροχής προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές στις δύο πόλεις, ευτυχώς χωρίς να θρηνήσουμε θύματα. Περιουσίες χάθηκαν μέσα σε μια στιγμή, κόποι ετών παρασύρθηκαν στη θάλασσα, αυτοκίνητα βρέθηκαν στις παραλίες με το κράτος να αποζημιώνει δύο χιλιάδες πλημμυροπαθείς.

Ο αείμνηστος Δήμαρχος Βούλας, Άγγελος Αποστολάτος είχε αναφερθεί στα αίτια τις καταστροφής δίχως να μασήσει τα λόγια του. «Το καταπράσινο βουνό (Πανόραμα) το 1973 κάηκε και δυστυχώς εντάχθηκε στο Σχέδιο Πόλης και ξεκίνησε η δόμηση της περιοχής, οι χείμαρροι και τα ποτάμια μετατράπηκαν σε δρόμους με αποτέλεσμα το βουνό να μη μπορεί να συγκρατήσει το νερό και να παρασυρθούν πέτρες και χώματα μέχρι τη θάλασσα».

ppe.jpg
Η οδός Πρίγκηπος Πέτρου στη Βούλα, την επόμενη μέρα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν τον Νοέμβριο του 1993. Περιουσίες και αυτοκίνητα κατέληξαν στη θάλασσα.

Σύμφωνα, με ρεπορτάζ της εποχής, η οικονομική ζημιά για τον Δήμο Βούλας ανερχόταν σε δύο δισεκατομμύρια δραχμές καθώς οι περισσότεροι δρόμοι είχαν καταστραφεί ενώ σε αρκετές περιπτώσεις το έδαφος είχε υποχωρήσει. Μαρτυρίες αναφέρουν πως σε περιοχές της Βάρης επιστρατεύτηκαν μέχρι και βάρκες για να απεγκλωβίσουν τους κατοίκους που βρίσκονταν στις στέγες των σπιτιών για να προφυλαχθούν από τα ορμητικά νερά ενώ η περιοχή του Ασυρμάτου είχε μετατραπεί για μέρες σε μια απέραντη λίμνη.

lvou.jpg
Η λεωφόρο Βουλιαγμένης στα όρια των Δήμων Βούλας και Γλυφάδας έχει καλυφθεί από πέτρες και λάσπη που «κατέβηκαν» από το Πανόραμα εξαιτίας των μπαζωμένων ρεμάτων.

Μετά από 27 χρόνια, μια ανοχύρωτη πόλη απέναντι στις βροχές έχει μετατραπεί σε μια καλά θωρακισμένη πόλη, πανέτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε είδους ακραίου καιρικού φαινομένου.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοσιογράφος στο φύλλο Νοεμβρίου