Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021
23:53
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Βουλιαγμένη: Μια πόλη σε συνεχή αναβάθμιση

    Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020
Ένας οργασμός εργασιών με στόχο την αναβάθμιση της Βουλιαγμένης και τη δημιουργία ευνοϊκότερων συνθηκών της ποιότητας ζωής των κατοίκων της, πραγματοποιείται τους τελευταίους 18 μήνες.


Έργα πνοής και ζωτικής σημασίας που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει δει η πόλη της Βουλιαγμένης βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και πολλά άλλα που έχουν ολοκληρωθεί.

Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του Αθλητικού Κέντρου

Το δημοτικό στάδιο της Βουλιαγμένης με την ανακατασκευή του χλοοτάπητα, των δικτύων αποστράγγισης και το νέο ταρτάν για τις ανάγκες του κλασικού αθλητισμού, μετατράπηκε σε ένα από τα πιο σύγχρονα στάδια στη χώρα. Παράλληλα, ανακατασκευάστηκαν και τα έξι ανοικτά γήπεδα (μπάσκετ και τένις). Να σημειωθεί, πως στις συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις για περισσότερο από είκοσι χρόνια δεν είχε γίνει καμία παρέμβαση.

dak1.jpg

dak2.jpg

Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 9.000.000 ευρώ

Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε πως η Βουλιαγμένη μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν είχε ούτε ένα μέτρο δίκτυο ομβρίων, με αποτέλεσμα η απορροή των υδάτων της βροχής να γίνεται επιφανειακά επί των οδοστρωμάτων, μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια. Πλέον, ο Δήμος 3Β ολοκλήρωσε το πρώτο αντιπλημμυρικό έργο στη Βουλιαγμένη, δίκτυο που περνά από τις οδούς Δεκελείας και Απόλλωνος (Λαιμός). Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και το υδραυλικό έργο στην οδό Πανός, δρόμος που ξεκινά από το κοιμητήριο της Βουλιαγμένης και καταλήγει στη παραλιακή λεωφόρο.

antip.jpg

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή τριών κεντρικών αγωγών, ένας επί της οδού Θησέως ο οποίος θα καταλήγει σε υφιστάμενο στη λεωφόρο Ποσειδώνος ενώ άλλοι δύο αγωγοί θα εκβάλλουν στις υφιστάμενες τάφρους της Ακτής Βουλιαγμένης. Οι δρόμοι που θα περνά το δίκτυο είναι η Ερμού, η Θησέως, η Δήμητρας ενώ σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν οι εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης της οδού Παναγούλη, ενός δρόμου που μετατρέπεται σε κάθε δυνατή βροχόπτωση σε χείμαρρο. Καταλαβαίνει κανείς πως με την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, η Βουλιαγμένη θα είναι στο σύνολό της προστατευμένη από πλημμυρικά φαινόμενα.

Νέα πλατεία κόσμημα για τη Βουλιαγμένη

Ένα από τα σημαντικότερα έργα που ξεκίνησαν στη Βουλιαγμένη τις τελευταίες δεκαετίες είναι η ανάπλαση της απαρχαιωμένης πλατείας Νυμφών στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε να υλοποιείται τον Νοέμβριο. Η επιφάνεια της πλατείας θα μεγαλώσει κατά 25% ενώ θα ενισχυθεί ο πράσινος χαρακτήρας της πλατείας με αλλαγή των δομικών της υλικών και νέες φυτεύσεις. Αντί για άσφαλτο θα χρησιμοποιηθεί κυβόλιθος στις περιμετρικές οδούς, ενώ εντός της πλατείας οι πλάκες πεζοδρομίου θα αντικατασταθούν με πατημένο χώμα για τους διαδρόμους και χυτό βοτσαλωτό δάπεδο για τις υπόλοιπες επιφάνειες.

plateia.jpg

Με αυτό τον τρόπο οι σκληρές επιφάνειες θα μειωθούν κατά 28% ή κατά 380 τ.μ. Επιπλέον, θα αυξηθεί το πράσινο με την προσθήκη 25 νέων δέντρων ανεβάζοντας τον αριθμό των δέντρων σε 90. Η τελευταία φορά που έγινε παρέμβαση στην συγκεκριμένη πλατεία ήταν το 1975.

Παρεμβάσεις στη Βουλιαγμένη με στόχο την οδική ασφάλεια

Σε πλήρη εφαρμογή μπήκαν από τις αρχές του έτους οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Βουλιαγμένη που στόχο έχουν τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας με τον έλεγχο της ταχύτητας κίνησης οχημάτων, τη βελτίωση της ορατότητας και την καλύτερη διαχείριση των διαβάσεων πεζών με το σχεδιασμό ειδικών διατάξεων.

kok.jpg

Αντικαταστάθηκαν τα πεζοδρόμια του 1993...

Ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής ξεκίνησε να υλοποιεί ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και αφορά την κατασκευή πεζοδρομίων. Αποκαταστάθηκαν τα κατεστραμμένα κρασπεδόρειθα με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν δίοδοι πρόσβασης για άτομα με κινητικά προβλήματα. Να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που έγινε συντήρηση ή ανακατασκευή των πεζοδρομίων στη Βουλιαγμένη ήταν το 1993.

pezodromia.jpg