Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020
16:41
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Θετικός στον κορωνοϊό μαθητής του 2ου Λυκείου Βούλας

    Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020
Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε μαθητής του 2ου Λυκείου Βούλας.


Ο μαθητής παρουσίασε συμπτώματα τα τελευταία 24ωρα με αποτέλεσμα το Σαββατοκύριακο να πραγματοποιήσει τεστ covid-19, το οποίο βγήκε θετικό.

Να σημειωθεί, πως ο μαθητής φοιτά στο τμήμα Β'4 Γενικής Παιδείας και Β+2 Κατεύθυνσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του notiareport.gr, έξι καθηγητές και μια καθαρίστρια του 2ου Λυκείου Βούλας ενημερώθηκαν πως πρέπει να κάνουν και αυτοί με τη σειρά τους το τεστ covid-19 με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να καλύπτει τα έξοδα.

H ανακοίνωση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Κλειστά θα παραμείνουν για 14 μέρες δύο τμήματα του Β΄ Λυκείου Βούλας λόγω ύπαρξης κρούσματος Covid – 19 σε μαθητή, έπειτα από απόφαση που έλαβε σήμερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η απόφαση αφορά τα τμήμα Β4 γενικής εκπαίδευσης και το Β Θετικό 2 Κατεύθυνσης και ελήφθη μετά την εκτίμηση κινδύνου που διενεργήθηκε σήμερα, όταν διαπιστώθηκε η ύπαρξη του κρούσματος.

Από αύριο και μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, οι μαθητές των τμημάτων που τίθενται σε αναστολή θα παρακολουθούν τα μαθήματα τους με τηλεεκπαίδευση.

Από την πρώτη στιγμή της πληροφόρησης για την ύπαρξη του κρούσματος ενημερώθηκε η Δημοτική Αρχή, προέβη στην απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου και κάλεσε τους έξι καθηγητές που είχαν επαφή με τα συγκεκριμένα τμήματα καθώς και τους καθαριστές και καθαρίστριες του σχολικού συγκροτήματος να κάνουν μοριακό τεστ με έξοδα του Δήμου. Παράλληλα παρακολουθεί επικουρικά τις εξελίξεις και είναι στη διάθεση των αρμοδίων φορέων να συμβάλει σε οποιαδήποτε επιπρόσθετη ενέργεια κριθεί απαραίτητη.