Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020
10:33
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Μήνυση για τα συκοφαντικά δημοσιεύματα του notia.gr κατέθεσε ο Κωνσταντέλλος

    Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών κατά της ιστοσελίδας www.notia.gr, του ιδρυτή της και της εταιρείας που τη διαχειρίζεται, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μετά από ανυπόγραφο δημοσίευμα με τίτλο «Εσένα σου βρήκε δουλειά ο Κωνσταντέλλος;» που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα στις 4 Σεπτεμβρίου.


Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα αρέσκεται να στοχοποιεί και να επιτίθεται τόσο στον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο όσο και στον Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο με ψευδείς ειδήσεις (fake news) και συκοφαντικά κείμενα.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, είναι υποχρεωμένος να προστατέψει την τιμή του Δήμου 3Β και των συνεργατών του ζητώντας δικαίωση στα ποινικά δικαστήρια αλλά και χρηματική αποζημίωση από τα πολιτικά δικαστήρια ενώ τον ίδιο δρόμο θα επιλέξει και ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Μάλιστα, ο Γιάννης Κωνσταντάτος σε ανακοίνωσή του προ ημερών είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ακόμα μία εμετική επίθεση στον δήμαρχό Ελληνικού-Αργυρούπολης από το site των fake news, notia.gr. Η εμπάθεια και η κακία ξεχειλίζει κατηγορώντας τον δήμαρχο ότι δεν σεβάστηκε τον Υπουργό μιλώντας στο μικρόφωνο χωρίς μάσκα σε εξωτερικό χώρο. Τα ερωτήματα που ανακύπτουν πλέον είναι τα εξής: - Από ποιον παίρνει εντολές η συγκεκριμένη εμετική ιστοσελίδα;- Αληθεύει ότι ο δημιουργός του notia.gr (κάποτε μιλούσε για το χάπι της ανεργίας), έχει προσληφθεί στον δήμο Αλίμου ως άμεσος συνεργάτης του δημάρχου; Ερωτήματα θέτουμε στα οποία σύντομα θα υπάρξουν και απαντήσεις...»

Tα fake news του notia.gr 

Το επίδικο δημοσίευμα που αναρτήθηκε από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα με τίτλο «Εσένα σου βρήκε δουλειά ο Κωνσταντέλλος», αποτελείται εξ’ ολοκλήρου από ψευδείς ισχυρισμούς, οι οποίοι είναι άκρως προσβλητικοί και θίγουν την τιμή και την υπόληψη όχι μόνο του Δημάρχου προσωπικά, αλλά και όλων των αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων που ασχολούνται με τα θέματα που αναφέρονται στο δημοσίευμα. Ο συντάκτης του κειμένου, μέσα σε 139 μόλις λέξεις καταφέρνει να δείξει πρωτοφανή εμπάθεια, αφού χωρίς κανένα επιχείρημα και καμία απολύτως προσπάθεια να αποδείξει τα γραφόμενα του, καταπιάνεται με τρία ξεχωριστά θέματα: το Γραφείο Απασχόλησης, που ιδρύθηκε επί δημαρχίας Κωνσταντέλλου στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μέσω του οποίου έχουν καταρτιστεί εκατοντάδες άνεργοι συμπολίτες μας και έχουν βρει δουλειά τουλάχιστον 220 άτομα, μέσα από δράσεις και ενέργειες του Δήμου. Αναφέρεται ειδικότερα σε σεμινάρια που είχαν διεξαχθεί από το γραφείο απασχόλησης το 2015 - χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ούτε για το Δήμο ούτε για τους συμμετέχοντες - (αλήθεια γιατί τα θυμήθηκε 5 χρόνια αργότερα;) με τίτλο «Μονοπάτια Απασχολησιμότητας» τα οποία αποκαλεί ακριβοπληρωμένα σεμινάρια – παρωδία. Τα συγκεκριμένα σεμινάρια διοργανώθηκαν από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με την εταιρεία Skywalker, κορυφαία εταιρεία της χώρας σε θέματα απασχόλησης και αναζήτησης εργασίας.

Ο συντάκτης συνεχίζει αναφερόμενος σε άλλες «άνευ ουσίας (κατά την άποψη του) ενέργειες». Επιγραμματικά αναφέρουμε το γεγονός πως από τα δύο προγράμματα ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας που έχει διεξάγει τα τελευταία δύο χρόνια το Γραφείο Απασχόλησης του Δήμου, έχουν δημιουργηθεί τουλάχιστον τρεις υγιείς, νέες επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν αρκετούς εργαζόμενους. Εκτός όμως από το Γραφείο Απασχόλησης λειτουργεί στο Δήμο μας το Κέντρο Κοινότητας το οποίο ασχολείται παράλληλα με θέματα απασχόλησης. Όπως αναφέραμε, από τις δύο αυτές υπηρεσίες αλλά και μέσα από τις ρήτρες απασχόλησης και εντοπιότητας που επέλεξε ο Δήμαρχος να συμπεριλάβει σε μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου με τους εκπροσώπους της επένδυσης του Αστέρα Βουλιαγμένης, ήδη έχουν βρει δουλειά περισσότερα από 220 άτομα (τα στοιχεία τους και τα προσωπικά τους δεδομένα δεν μπορούν να δοθούν στη δημοσιότητα λόγω προστασίας τους από το νόμο). Φέτος, ο Δήμος μας έχει επιλεγεί ως στρατηγικός συνεργάτης και ξεκινάει κοινές δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Envovle», ο οποίος ανήκει στο όμιλο Libra Group και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους φορείς προώθησης των νεοφυών επιχειρήσεων παγκοσμίως. Ήδη είναι σε εξέλιξη σχεδιασμός κοινών δράσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και κατ’ επέκταση της απασχόλησης στην πόλη μας.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μέσα στις λίγες γραμμές του ανυπόγραφου «λιβελογραφήματος» της ιστοσελίδας, ο συντάκτης δεν περιορίζεται στα κατά φαντασία του «ελλείμματα» της Δημοτικής Αρχής στο θέμα της ανεργίας αλλά συνεχίζει με ένα ψευδές σχόλιο στο οποίο αναφέρει επί λέξει το εξής: «πριν εκλεγεί, για πρώτη φορά, υποσχόταν ελεύθερες παραλίες (κατάντησε ο δήμος με τις περισσότερες οργανωμένες πλαζ σε όλη την Ελλάδα)». Οι οργανωμένες παραλίες του Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι συγκεκριμένες και λειτουργούν ως οργανωμένες παραλίες από τη δεκαετία του 1970 όπως ορίζεται από την Κ’ Συντακτική Πράξη του 1968. Κατά τη διάρκεια της θητείας του σημερινού Δημάρχου δεν έχει δημιουργηθεί καμία νέα κλειστή οργανωμένη παραλία ενώ στις υφιστάμενες, μετά από πιέσεις του σημερινού Δημάρχου εξασφαλίστηκαν ευνοϊκότεροι όροι εισόδου για τους δημότες. Παράλληλα, έχουν τοποθετηθεί σε πολλές ελεύθερες παραλίες πάνω από 200 ψάθινες ομπρέλες, ντουζιέρες, αποδυτήρια, σύστημα πρόσβασης στη θάλασσα για τα ΑμεΑ (Sea - Track) ακόμα και ηλιακοί φορτιστές για τις κινητές συσκευές για δωρεάν χρήση από τους επισκέπτες των παραλιών.

Ο συντάκτης συνεχίζει υιοθετώντας ακόμα και έναν όρο που έχει χρησιμοποιηθεί στο διαδίκτυο από μερίδα αντιπολιτευόμενων «επαναστατών του πληκτρολογίου» που αποκαλεί το Δήμαρχο «Ψαλιδοχέρι» και τον κατηγορεί πως κόβει τα δέντρα της πόλης όταν στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο καθώς τα τελευταία έξι χρόνια, στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχουν φυτευτεί πολλές χιλιάδες νέα δέντρα εντός του οικιστικού ιστού της πόλης και στον ορεινό της όγκο. (Τα ακριβή στοιχεία είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου).

Ρεπορτάζ... μια λέξη άγνωστη

Σε επόμενο ανυπόγραφο πάλι δημοσίευμα της ιστοσελίδας notia.gr, με ημερομηνία 21 Σεπτεμβρίου 2020 και τίτλο: «Δήμος 3Β: Πανάκριβη η βόλτα με τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (VIDEO)» ο συντάκτης της σελίδας αποδεικνύει την προσωπική εμπάθεια του στο πρόσωπο του κ. Κωνσταντέλλου αφού μετά την ομολογουμένως πετυχημένη πρωτοβουλία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, να εγκαταστήσει σύστημα κοινόχρηστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην πόλη, το notia.gr γράφει επί λέξει: «Ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πανηγυρίζει για το πρώτο σύστημα κοινοχρήστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της χώρας (ελπίζουμε να μην έχει την τύχη των κοινόχρηστων ποδηλάτων) και καλεί τους πολίτες να κάνουν μια βόλτα πληρώνοντας 6 -9 ευρώ ανά ώρα! Όσο για την επισήμανση ότι θα φορτίζονται από ηλιακούς φορτιστές ή από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κρατάμε προς το παρόν μικρό καλάθι».

«Πραγματικά δεχόμαστε το σχολιασμό του συντάκτη αρκεί να μας πει μετά από ποιά έρευνα κατέληξε στα συμπεράσματα αυτά;», αναφέρει ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Προς αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρουμε πως οι τιμές χρήσης των κοινοχρήστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι οι φθηνότερες της Ευρώπης και η ώρα στοιχίζει λιγότερο ακόμα και από την ώρα χρήσης των ηλεκτρικών κοινόχρηστων πατινιών. «Σε ότι αφορά την αναφορά του στα κοινόχρηστα ποδήλατα, ευχή και ελπίδα όλων μας είναι να έχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μας την ίδια τύχη, αφού το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει σήμερα περισσότερους από 600 εγγεγραμμένους χρήστες και πολλές χιλιάδες ώρες χρήσης. Ίσως όμως ο συντάκτης μέσα στην εμπάθεια του να μπερδεύτηκε με την τύχη συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων Δήμου πρότυπου, κατά τη δική του άποψη, το οποίο μέχρι σήμερα έχει συμπληρώσει ελάχιστες ώρες χρήσης και ακόμα λιγότερους εγγεγραμμένους χρήστες», τονίζει ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.


Μήνυση και αγωγή κατά του notia.gr

Για τα θλιβερά δημοσιεύματα του notia.gr ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δήλωσε: «Το γεγονός ότι αναγκάστηκα να καταθέσω μήνυση κατά ειδησεογραφικής ιστοσελίδας, ενώ ήδη είναι σε διαδικασία σύνταξης και σχετική αγωγή, αποτελεί για μένα ιδιαίτερα δυσάρεστη εξέλιξη καθώς πάντα ήμουν υπέρμαχος της ελευθεροτυπίας και της αδέσμευτης δημοσιογραφίας, ως αναπόσπαστο γρανάζι στη λειτουργία της δημοκρατικής διαδικασίας. Το επίμαχο δημοσίευμα όμως ξεπερνάει κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας και θίγει βάναυσα την τιμή πολλών ανθρώπων που εργάζονται πολύ σκληρά και προσφέρουν στο Δήμο που υπηρετούν. Είμαι λοιπόν υποχρεωμένος να προστατέψω την τιμή του Δήμου μας και των συνεργατών μου ζητώντας δικαίωση στα ποινικά δικαστήρια αλλά και χρηματική αποζημίωση από τα πολιτικά δικαστήρια. Δηλώνω κατηγορηματικά πως οποιοδήποτε χρηματικό ποσό επιδικαστεί μετά την εκδίκαση της αγωγής που θα καταθέσουμε τις επόμενες μέρες, θα διατεθεί αποκλειστικά για τη δημιουργία ακόμα περισσότερων υποδομών και νέων δράσεων ενίσχυσης της απασχόλησης των νέων ανθρώπων της πόλης μας».

Κατακραυγή κατά του notia.gr στα social media

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση πως ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, θα κινηθεί νομικά κατά της ιστοσελίδας notia.gr, κάτοικοι της περιοχής αλλά και από όμορους Δήμους τάχθηκαν υπέρ του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου. Δείτε μερικά σχόλια.

120102437_810893913073842_763003164269327116_n.jpg
120158355_4846328905378027_557560444080780296_n.jpg

120117285_788642835252660_6056910380663961697_n.jpg