Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021
22:56
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Καθαρό το νερό που καταλήγει στην παραλία Βάρκιζας

    Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020
Καθαρά και απολύτως κατάλληλα για κολύμβηση είναι τα νερά στην ανατολική παραλία της Βάρκιζας έπειτα από δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποίησε η Εταιρία ‘Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών’ στις 17 Ιουλίου 2020.
Webp.net gifmaker β


Πιο συγκεκριμένα, με τις εργασίες κατασκευής του ρέματος Κόρμπι να βρίσκονται σε εξέλιξη, αποκαλύφθηκε ένα πηγάδι που βρίσκεται λίγα μέτρα δίπλα από την παραλία, μέσα από το οποίο αναβλύζει νερό. Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι ότι το νερό καταλήγει στη θάλασσα παρασύροντας μαζί του χώμα με αποτέλεσμα η θάλασσα να παρουσιάζει ένα καφέ χρώμα και να είναι σε πολλά σημεία ιδιαίτερα θολή. Μάλιστα, μια μικρή μερίδα πολιτών φημολογούνταν πως τα νερά της παραλίας είναι ακατάλληλα και μολυσμένα.

Η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με την Ανάδοχο Εταιρία που έχει αναλάβει το έργο του ρέματος του Κόρμπι και τις ζήτησε να διενεργήσει άμεσα έλεγχο στο νερό που αναβλύζει από το πηγάδι όπως και έγινε, με τα αποτελέσματα να δείχνουν πως το νερό είναι καθαρό και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.