Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020
08:56
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Χαρδαλιάς: Συγχαρητήρια στον Δήμο 3Β για τα μέτρα που εφαρμόζει

    Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020
Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων και το γεγονός ότι έχει ήδη καλυφθεί σχεδόν το 60% των ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής, οδήγησε την κυβέρνηση να λάβει επιπλέον μέτρα.
bannernew


Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι τρεις Δήμοι στην Περιφέρεια Αττικής που συγκεντρώνουν τα περισσότερα κρούσματα Covid-19 είναι ο Δήμος Αθηναίων, ο Δήμος Πειραιά και ο Δήμος Κηφισιάς.

Στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τον προηγούμενο μήνα παρατηρήθηκε μια μικρή «έξαρξη» κρουσμάτων κορονοϊού και γι’αυτό το λόγο, η Δημοτική Αρχή πήρε μια σειρά μέτρων με σκοπό την αναχαίτιση της διασποράς του ιού, γεγονός που έφερε αποτέλεσμα αν κρίνουμε από τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notiareport.gr, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεως, Νίκο Χαρδαλιά είχε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Οι δύο άνδρες που διατηρούν άριστες σχέσεις, συζήτησαν για την επιδημιολογική κατάσταση που βρίσκεται ‘σήμερα’ ο Δήμος. Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, τα κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή έχουν μειωθεί σημαντικά και συγκεκριμένα είναι στο 1/3 περίπου του μέσου όρου της Αττικής.

Όπως επεσήμανε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, τα μέτρα που πήρε η Δημοτική Αρχή βοήθησαν σημαντικά ώστε να μπει «φρένο» στην αύξηση των κρουσμάτων. Τέλος, ο κ.Χαρδαλιάς έδωσε συγχαρητήρια στον Δήμαρχο για την εφαρμογή των μέτρων που πήρε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Tα μέτρα σε Βάρη Βούλα και Βουλιαγμένη

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μετά την αυξανόμενη καταγραφή κρουσμάτων, αποφάσισε τη διενέργεια μοριακών τεστ αντισωμάτων Covid-19, για όλους τους υπαλλήλους του Δήμου καθώς επίσης και για τους φιλοξενούμενους ή ωφελούμενους των κοινωνικών δομών (τη Στέγη Υπερηλίκων Βούλας και τον Κοινωνικό Ξενώνα Βουλιαγμένης). «Οι αρνητικοί επιστρέφουν στην εργασία τους με υποχρέωση να φορούν μάσκα για τουλάχιστον 5 μέρες ακόμα και αν δεν έρχονται σε επαφή με πολίτες. Οι θετικοί θα μπαίνουν σε καραντίνα και θα ελέγχονται από τον ΕΟΔΥ για ιχνηλάτηση επαφών», τονίζει ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η δημοτική αρχή σε πολλές περιπτώσεις είναι δραστικά. Ένα από αυτά είναι και η «καραντίνα» που επιβλήθηκε στον Κοινωνικό Ξενώνα Βουλιαγμένης και στη Στέγη Υπερηλίκων στη Βούλα. Η απόφαση αναφέρει: «Στο πλαίσιο της πιστής τήρησης όλων των προβλεπόμενων σχετικών πρωτοκόλλων και μέτρων προστασίας του προσωπικού και των φιλοξενούμενων στον Κοινωνικό Ξενώνα Βουλιαγμένης και τη Στέγη Υπερηλίκων στη Βούλα, από τον Covid-19 καθώς λαμβάνοντας υπόψη την γενικότερη αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρούνται πανελλαδικά παρακαλούμε, όπως απαγορεύσετε άμεσα κάθε είσοδο και έξοδο των φιλοξενούμενων από τους χώρους των παραπάνω Δομών και την παραμονή τους σε αυτούς τηρώντας πιστά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας». Η απόφαση συνεχίζει ως εξής: «Πιθανή μετακίνησή τους προβλέπεται μόνο σε περίπτωση ιδιαίτερα έκτακτης ανάγκης η οποία θα αξιολογείται από το αρμόδιο προσωπικό των Δομών και για την οποία θα συντάσσεται έγγραφο που θα εξηγεί τους λόγους εξόδου το οποίο θα φέρει τη σύμφωνη γνώμη και υπογραφή δύο αρμόδιων υπαλλήλων των συγκεκριμένων Δομών». Αξίζει να τονιστεί, πως έχουν πραγματοποιηθεί τεστ Covid-19, στους υπαλλήλους και στους φιλοξενούμενους του Κοινωνικού Ξενώνα Βουλιαγμένης και της Στέγης Υπερηλίκων Βούλα και έχουν βγει όλα αρνητικά.

apolimansi.jpg
Aπολύμανση με 150 τόνους χλωριούχου διαλύματος

Παράλληλα, με έξοδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης το σύνολο του προσωπικού των βρεφονηπιακών σταθμών (εκπαιδευτικοί, προσωπικό καθαριότητας και κουζίνας) έχει υποβληθεί σε έλεγχο για κορονοϊό, έχουν διατεθεί μάσκες προστασίας προσώπου, γάντια και απολυμαντικά χεριών. Επίσης, σε τεστ υποβλήθηκε το 40% των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων στα σχολεία του Δήμου, με τη δημοτική αρχή να αναλαμβάνει πρωτοβουλία αντί του αρμόδιου υπουργείου Παιδείας. Το ποσοστό των τεστ κρίνεται ιδιαίτερα αυξημένο σε σχέση με το δειγματοληπτικό έλεγχο που υπέδειξε ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με στελέχη της δημοτικής αρχής, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα αξιολογούν συχνά όλα τα μέτρα που εφαρμόζονται και αν χρειαστεί θα προχωρήσουν σε βελτιώσεις.

photo_test_2.jpg
Σε τεστ υποβλήθηκε το 40% των εκπαιδευτικών της πόλης

Τέλος, σε καθημερινή βάση η Πολιτική Προστασία και η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προχωρά σε προληπτική απολύμανση κοινόχρηστων χώρων όπως στάσεις λεωφορείων, παγκάκια, παιδικές χαρές καθώς επίσης και στον περιβάλλοντα χώρο των εκκλησιών, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης και στο Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης