Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020
09:25
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Πως προετοιμάστηκε ο Δήμος 3Β για το άνοιγμα των σχολείων

    Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020
«Χτύπησε» σήμερα, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της πόλης σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
bannernew


Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πραγματοποίησε μια σειρά παρεμβάσεων και στις 33 σχολικές μονάδες που υπάρχουν προκειμένου να διασφαλιστεί η έναρξη των μαθημάτων με τους καλύτερους όρους.

Οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκονταν σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων και με στόχο οι μονάδες να είναι πανέτοιμες για την υποδοχή των μαθητών. Ειδικότερα, έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί όλες οι αίθουσες που θα χρησιμοποιηθούν κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς με ειδικά καθαριστικά σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Παράλληλα, η δημοτική αρχή από το 1ο κύμα της πανδημίας έχει προμηθεύσει όλα τα σχολεία με θερμόμετρα.

Όπως τονίζει στον «Δημοσιογράφο» η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κα Μίμα Νικηφοράκη, σε κάθε αίθουσα θα υπάρχει και από ένα αντισυπτικό για τις ανάγκες των μαθητών ενώ θα διανεμηθούν σε κάθε παιδί μάσκες. «Αυτό που προέχει στην παρούσα φάση είναι η λήψη όλων των μέτρων που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών», αναφέρει η κα Νικηφοράκη.

4ovoulas.jpg

Επιπλέον, το τμήμα καθαριότητας του Δήμου σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, καθάρισαν τα προαύλια των σχολείων με ειδικό πιεστικό μηχάνημα. Επίσης, οι σχολικές καθαρίστριες την προηγούμενη εβδομάδα υπέγραψαν τις συμβάσεις τους και είναι έτοιμες να τοποθετηθούν στις σχολικές μονάδες. Πρόθεση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι να ξεκινήσει την διεξαγωγή τεστ για Covid-19 σε όλους τους δασκάλους και καθηγητές όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου, με το κόστος να επιβαρύνει το δημοτικό ταμείο καθώς οι εκπαιδευτικοί είναι περίπου 500.

Πέρα από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η Δημοτική Αρχή έχει πραγματοποιήσει συντήρηση των κλιματιστικών, των καυστήρων ενώ σε όλα τα σχολικά κτίρια υπάρχει ήδη πετρελαίο θέρμανσης.

Τέλος, οι Σχολικές Επιτροπές έχουν μεριμνήσει αποστέλλοντας διευκρινίσεις και οδηγίες σε όλους τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων σχετικά με τους κανόνες προστασίας της υγείας των μαθητών.

{Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοσιογράφος, φύλλο Σεπτεμβρίου}