Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
12:39
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Πάρκο στη Βούλα με 75 δέντρα για τα 75 χρόνια του ΟΗΕ

    Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
Με αφορμή τον εορτασμό των 75 ετών από την ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τα κράτη μέλη της ΕΕ αποφάσισαν να πάρουν μια επετειακή πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, φυτεύοντας 75 δέντρα για τα 75 χρόνια του ΟΗΕ.


Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αποφάσισε τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα με τη φύτευση 75 μεγάλων ελαιόδεντρων για δύο λόγους: Η ελιά είναι το σύμβολο της ειρήνης και συνδέεται άμεσα με τη βασική αποστολή του ΟΗΕ και επίσης το δέντρο της ελιάς έχει την υψηλότερη απορροφητικότητα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Υπολογίζεται πως το κάθε ελαιόδε- ντρο απορροφά περίπου 20 κιλά διοξείδιο του άνθρακα ετησίως, συνεπώς η συνολική ποσότητα είναι 1.500 κιλά.

Τα δέντρα θα φυτευτούν στο πάρκο της πλατείας Ηρώων στη Βούλα από 75 μαθητές σχολείων οι οποίοι θα προκύψουν μετά από σχολικό διαγωνισμό. Ο χώρος που θα γίνει η φύτευση θα ονομαστεί «πάρκο Ηνωμένων Εθνών» και θα μετατραπεί σε βιοκλιματικό, περιβαλλοντικό, θεματικό πάρκο ανάδειξης της ιστορίας και της δράσης του ΟΗΕ. Όλες οι παρεμβάσεις εντός του χώρου θα είναι με φυσικά υλικά και θα ηλεκτροδοτηθεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η πρωτοβουλία αυτή, έχει ως στόχο την αύξηση της ευαισθησίας των κοινωνιών στα θέματα της πράσινης ενέργειας, της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος με την ανάληψη συγκεκριμένων και απλών υποστηρικτικών δράσεων.

{Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Δημοσιογράφος στο φύλλο Αυγούστου}