Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020
09:59
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Τελειώνει η «ομηρία» των κατοίκων του Κόρμπι Βάρης

    Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020
Μετά από σχεδόν ένα χρόνο συνεδρίασε το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων (ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ) και ενέκρινε την αναθεώρηση της πολεοδομικής μελέτης της περιοχής Κόρμπι Βάρης.


Η ολοκληρωμένη μελέτη ήταν κατατετιθμένη στο ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ. από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης από τις 27 Αυγούστου 2019 αλλά για διάφορους λόγους, (αλλαγή σύνθεσης συμβουλίου ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ., κορωνοϊος κ.α.) το Συμβούλιο δεν είχε συγκληθεί και δεν είχε λάβει καμία απόφαση. Μετά την έγκριση από το ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ. αναμένεται η έγκριση της μελέτης από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Συμβούλιο της Επικρατείας και τέλος η σύνταξη και υπογραφή και δημοσίευση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη οι απαιτούμενες διαδικασίες για την κύρωση της Πράξης Εφαρμογής της περιοχής Κόρμπι, από τον Περιφερειάρχη Αττικής, η οποία θα ολοκληρωθεί άμεσα μετά την έκδοση του Π.Δ. της πολεοδομικής μελέτης. Η σημαντική αυτή εξέλιξη, αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την ολοκλήρωση των πολεοδομικών εκκρεμοτήτων της περιοχής Κόρμπι, οι οποίες αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθούν και να ανοίξει ο δρόμος για την κατασκευή και των υπόλοιπων απαιτούμενων έργων υποδομής που περιμένουν επί αρκετές δεκαετίες οι κάτοικοι της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος προέβει στην ακόλουθη δήλωση: «Οι πολεοδομικές εκκρεμότητες της Δ.Ε. Βάρης απασχολούν τη Διοίκηση του Δήμου από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων της. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την οριστική επίλυση τους και το τέλος της ομηρίας των κατοίκων της περιοχής. Όλες οι προσπάθειες της διοίκησης και των στελεχών του Δήμου θα συνεχιστουν με αμείωτη ένταση μέχρι να επιλυθεί και η τελευταία εκκρεμότητα και η Βάρη να αποκτήσει επιτέλους ένα πλήρες σύγχρονο και λειτουργικό σχέδιο πόλης».