Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021
05:10
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Η Βουλιαγμένη της …Δόξας

    Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
Ο βασιλιάς των σπορ στη Βουλιαγμένη αναμφισβήτητα είναι το πόλο και γενικότερα τα αθλήματα του υγρού στίβου. Ωστόσο τη δική του ξεχωριστή ιστορία έχει το μπάσκετ αλλά και το ποδόσφαιρο του Αθλητικού Ομίλου Βουλιαγμένης, ενός συλλόγου που έχει αναδείξει στο παρελθόν μεγάλους αθλητές που έχουν κάνει σημαντική καριέρα.
Webp.net gifmaker β


Από την δεκαετία του ’50 και παρότι η Βουλιαγμένη είχε πάντα λίγους μόνιμους κατοίκους, πολλά παιδιά συμμετείχαν στις αθλητικές δραστηριότητες της «Δόξας Βουλιαγμένης», καθώς αυτή ήταν η πρώτη ονομασία του συλλόγου. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνταν στο υποτυπώδες γήπεδο που είχαν κατασκευάσει τα ΛΟΚ σε πετρώδη επιχωματωμένη έκταση στην τοποθεσία που βρίσκεται σήμερα το εμπορικό κέντρο Status.

Καθώς η ποδοσφαιρική ομάδα σημείωνε ραγδαία εξέλιξη αντιμετωπίζοντας ακόμα και σε φιλικό αγώνα την ΑΕΚ και σε συνδυασμό με την αύξηση του τοπικού πληθυσμού, αποφασίστηκε να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο για την εποχή γήπεδο, στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, στον Άγιο Γεώργιο Καβουρίου. Το 1972 η ομάδα απέκτησε νέα ονομασία, Αθλητικός Όμιλος Βουλιαγμένης (ΑΟΒ). Με την ολοένα αυξανόμενη συγκέντρωση νεολαίας στο γήπεδο, από το 1983 ιδρύθηκαν και νέα αθλητικά τμήματα, όπως του μπάσκετ, του τένις και του βόλεϊ.

Η ποδοσφαιρομάνα Βουλιαγμένη

Σπουδαίοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές προέρχονται από τη Βουλιαγμένη. Από τον ΑΟΒ ξεκίνησε την καριέρα του ο μεγάλος Γιώργος Φαμέλης με σπουδαία καριέρα στην ΑΕΚ, ο Γιάννης Λάλας που έπαιξε στον Ολυμπιακό, ο Σάκης Τοσουνίδης με θητεία σε Πανσερραϊκό και ΑΕΚ, ο Γιώργος Τοσουνίδης σε Παναιτωλικό και Μαρκό, ο Παπαχριστόπουλος στον Πανιώνιο, ο Φανούρης Βοργιάς σε Παναιτωλικό και Μαρκό αλλά και ο Κώστας Φραντζέσκος που αγωνίστηκε σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Επίσης κάποιες παλιές διεθνείς δόξες του ΠΑΟ θήτευσαν ως ποδοσφαιριστές και προπονητές του ΑΟΒ, με αποτέλεσμα την τόνωση του συλλόγου. Αυτοί ήταν ο Γιώργος Γονιός, ο Κώστας Ελευθεράκης και ο Γιώργος Παπαεμμανουήλ. Μάλιστα, ο ΑΟΒ είχε κάνει αισθητή την παρουσία του στον ελληνικό ποδοσφαιρικό χάρτη με αποτέλεσμα το 1980 να διεξαχθεί αγώνας μεταξύ της Βουλιαγμένης και του Πανα- θηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ένας οικογενειακός σύλλογος

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Βουλιαγμένης, Ιωάννης Ασλανίδης μιλώντας στον «Δημοσιογράφο» εξηγεί πώς άλλαξε οργανωτικά ο ΑΟΒ με στόχο να γίνει ένας αθλητικός σύλλογος πρότυπο για τα εγχώρια δεδομένα:

«Μπαίνοντας στον τρίτο χρόνο διοίκησης και έχοντας ως σύμμαχό μας την εξαιρετικά καλή περσινή χρονιά ευελπιστούμε να εκπληρώσουμε όλους τους υψηλούς στόχους που είχαμε βάλει από την πρώτη ημέρα της εκλογής μας, ώστε ο ΑΟ Βουλιαγμένης να επιστρέψει στη θέση που του αξίζει και να γίνει ένας όμιλος πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα. Πλαισιωμένοι από έμπειρους συνεργάτες, με την αμέριστη στήριξη των γονιών και την πολύτιμη συμπαράσταση των χορηγών, οργανώσαμε άμεσα τα διοικητικά του Ομίλου και τις ακαδημίες μας, μέσω των οποίων θα μεταδοθούν οι γνώσεις και τα ιδεώδη του αθλητισμού στις μικρές ηλικίες, σε εκείνες που στις μέρες μας ολοένα και απομακρύνονται από τον χώρο του αθλητισμού.

Για τον λόγο αυτό την πρώτη μας χρονιά πράξαμε τα εξής: Ασφαλίσαμε για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου όλο μας το προσωπικό. Από τη χρονιά 2018-2019 αριθμούμε 20 άτομα προσωπικό, 18 προπονητές και 2 φυσιοθεραπευτές. Ανακατασκευάσαμε την ιστοσελίδα μας ώστε να είναι εύχρηστη και να γίνεται μέσα από αυτήν η πληροφόρηση και η ενημέρωση όλων των καθημερινών δραστηριοτήτων του Ομίλου. Ανασχεδιάσαμε με προσοχή τα αθλητικά μας προγράμματα, οργανώνοντας τις ακαδημίες και των 5 αθλημάτων, τις οποίες πλαισιώσαμε με καταξιωμένους πτυχιούχους προπονητές. Προμηθεύσαμε με ρούχα τους αθλητές όλων των τμημάτων μας καθώς και όλους τους προπονητές του ομίλου. Προμηθεύσαμε με το απαραίτητο προπονητικό υλικό όλα τα τμήματα του Ομίλου. Θέσαμε σε λειτουργία κανονισμούς λειτουργίας τμημάτων εναρμονισμένους με τον νέο κανονισμό λειτουργίας του ΔΑΚ Βουλιαγμένης», ανέφερε ο πρόεδρος του ΑΟΒ.

Ο Ιωάννης Ασλανίδης είναι γέννημα θρέμμα Βουλιαγμενιώτης ενώ η πρώτη του γνωριμία με τις εγκαταστάσεις του συλλόγου ήταν το 1982. «Έχω περάσει απ’ όλα τα πόστα που μπορείτε να φανταστείτε. Αθλητής, προπονητής, μέλος του Ομίλου, μέλος του ΔΣ και από τον Ιούλιο του 2017 πρόεδρος. Αγαπάω τον σύλλογο και γενικά τη «Δόξα» της οποίας είμαι πιστός 38 χρόνια. Είναι το δεύτερό μου σπίτι όπως το αποκαλώ. Μεγαλύτερη όμως αγάπη είναι τα παιδιά και αυτός είναι ο λόγος της ενασχόλησής μου στη διοίκηση της ομάδας», τονίζει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ασλανίδης.

{Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοσιογράφος στο φύλλο Ιουλίου}