Δευτέρα 08 Μαρτίου 2021
14:57
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Κομματικά παιχνίδια σε βάρος της Μαρίνας Βουλιαγμένης

    Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020
Με νέα τοποθέτησή του, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης δηλώνει υπέρ της αναβάθμισης της Μαρίνας Βουλιαγμένης ενώ καταγγέλει την στάση του Γιάννη Σγουρού για το θέμα.


«Το έργο του εκσυγχρονισμού κι αναβάθμισης της μαρίνας της Βουλιαγμένης είναι μια παρέμβαση που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στη μεγάλη επένδυση που ήδη υλοποιείται στην περιοχή, κι όταν το έργο αυτό ολοκληρωθεί, θα δοθεί ακόμη μεγαλύτερη δυνατότητα στην Αττική να καταστεί ελκυστικός προορισμός προσέλκυσης τουριστών, πολύ υψηλού εισοδήματος. Η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Αττικής, η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και η βελτίωση των εισοδημάτων σε έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της τοπικής μας οικονομίας, είναι άμεσα συνδεδεμένη με την υλοποίηση αυτού του είδους των επενδύσεων», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Πατούλης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Γιάννη Σγουρό, ο οποίος το 2018 είχε ψηφίσει υπέρ του εκσυγχρονισμού της Μαρίνας Βουλιαγμένης ενώ την 1η Ιουλίου καταψήφισε την πρόταση για έγκριση της ΜΠΕ. «Δεν θα επιτρέψουμε κομματικά παιχνίδια σε βάρος της ανάπτυξης της Αττικής», τονίζει ο Γιώργος Πατούλης, συνεχίζοντας, «Ο κ. Σγουρός, που καταψήφισε την 1η Ιουλίου την πρόταση για έγκριση της ΜΠΕ, ήταν αυτός που την είχε ψηφίσει στις 25 Οκτωβρίου 2018 όταν είχε συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της γνωμοδότησης επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), η οποία πρότεινε και τότε, ακριβώς τα ίδια έργα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).

Το 2018 ο κ. Σγουρός και η παράταξη του, έβλεπαν «με άλλο μάτι το έργο», το θεωρούσαν έργο εκσυγχρονισμού. Τώρα τι άλλαξε και τα ίδια έργα έπαψαν να αποτελούν εκσυγχρονισμό και πλέον αποτελούν «μία καινούρια μεγάλη λιμενική εγκατάσταση», αυτό θα πρέπει να μας το εξηγήσει ο κ. Σγουρός. Να εξηγήσει ποια δεδομένα άλλαξαν που δικαιολογούν την αλλαγή θέσης και την «κυβίστηση» του το 2020, σε σχέση με το 2018. Μέχρι να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, θα θεωρούμε δικαιολογημένα ότι επέλεξε για μια ακόμη φορά να ακολουθήσει μια πολιτική πορεία που κύρια στοιχεία της είναι ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα», προσθέτει.