Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
11:43
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Επίσημες μετρήσεις Ιουνίου: Καθαρά τα νερά της Βάρκιζας

    Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020
Η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής δημοσίευσε τις επίσημες μετρήσεις που δείχνουν το επίπεδο της ποιότητας και της καθαρότητας των υδάτων των ακτών κολύμβησης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.


Οι δειγματοληψίες πραγματοποιήθηκαν στις 23 Ιουνίου 2020 και τα αποτελέσματα (δείτε εδώ) για την ποιότητα των υδάτων ήταν εξαιρετικά για τις παραλίες της Βούλας, της Βουλιαγμένης και της Βάρκιζας. 

Συγκεκριμένα, στο μοναδικό σημείο του παραλιακού μετώπου που διενεργήθηκε επαναληπτική δειγματοληψία ήταν στην Α’ πλαζ Βούλας καθώς στο πρώτο δείγμα εντοπίστηκε το βακτήριο Escherichia coli. Σύμφωνα με την ΡιΚιΠ Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, η Διεύθυνση Υδάτων πραγματοποίησε δύο επαναληπτικές δειγματοληψίες στην Α’ πλαζ Βούλας (μετά από 3 και 7 μέρες) και δεν κατεγράφη κάποια επιβάρυνση των υδάτων.

Αποτέλεσμα των ανακοινώσεων είναι να μπει ένα τέλος στην παραφιλολογία που ανέπτυξαν ορισμένοι κάτοικοι της πόλης, ότι η θάλασσα της Βάρκιζας είναι ακατάλληλη για κολύμβηση εξαιτίας των χωμάτων που σε κάποιες περιπτώσεις καταλήγουν στη θάλασσα από το μεγάλο έργο πνοής που γίνεται στην περιοχή και αναφερόμαστε στο ρέμα του Κόρμπι.