Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021
01:28
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Σχεδιάζεται η επέκταση του Μετρό προς Γλυφάδα

    Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020
Προχωρά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο προγραμματισμός για τις επεκτάσεις του αθηναϊκού δικτύου του Μετρό προς τη Γλυφάδα.
banner 45


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ypodomes.com, το έργο εξετάζεται σοβαρά από την Αττικό Μετρό καθώς παρουσιάζει μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον και άρα έχει και τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να υλοποιηθεί.

Για την επέκταση της Γραμμής 2 προς Γλυφάδα τα πράγματα είναι απλούστερα. Το περασμένο Φθινόπωρο, σε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, είχε διατυπωθεί το αίτημα για την επέκταση της “κόκκινης γραμμής” προς το εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας και είχε δοθεί η εντολή από τον υπουργό να ενταχθεί στον προγραμματισμό της Αττικό Μετρό και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ωρίμανσης. Το ερώτημα παραμένει αν θα έχουμε δύο ή τρεις σταθμούς, κάτι που θα εξαρτηθεί από τη χάραξη που θα επιλεγεί.

Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα στο να δικτυωθεί το Μετρό προς τα νότια προάστια της Αθήνας μιας και το βάρος εδώ αρκετά χρόνια, έχει πέσει στην επέκταση μέσω της Γραμμής 4 σε περιοχές του κέντρου, των βορείων και των βορειο-ανατολικων προαστίων.

Ειδικά πάντως η επέκταση προς Γλυφάδα σχεδιάζεται από την Αττικό Μετρό από το 2000 όταν λειτούργησαν τα πρώτα μικρά τμήματα των γραμμών 2 και 3 αλλά ποτέ δεν προχώρησε.