Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
11:45
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Ξεκίνησε η κατασκευή πολυχώρου Πολιτισμού στη Βούλα

    Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανακατασκευής του Κόκκινου Κτηρίου στη Βούλα με σκοπό να μετατραπεί σε ένα νέο πολυχώρο Πολιτισμού.


Η δημοτική αρχή εξασφάλισε την απαραίτητη οικοδομική άδεια αποκατάστασης του Κόκκινου Κτηρίου που βρίσκεται στη Βούλα επί της Βασιλέως Παύλου, με αποτέλεσμα μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες, η πόλη να έχει έναν πολυχώρο πολιτισμού και επιχειρηματικότητας πραγματικό στολίδι, όχι μόνο για την περιοχή αλλά για όλη την Αττική.

Το πρώτο στάδιο εργασιών αφορά την αποκατάσταση του κτίσματος και τη διαρρύθμιση στον εσωτερικό χώρο, ενώ παράλληλα θα ελεγχθεί στατικά, ώστε να ενισχυθεί η αντοχή του φέροντος οργανισμού, σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις και κανόνες ασφαλείας. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το νέο Πολιτιστικό Κέντρο θα είναι έτοιμο σε 12 μήνες.

Επιπλέον, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πραγματοποιεί εκτεταμένες συντηρήσεις σε όλους τους πολιτιστικούς χώρους, όπως στο Θέατρο Βέμπο στην παραλία της Βούλας, στο Θεατράκι της Βάρης, στην Πνευματική Εστία Βούλας, στην αίθουσα «Ιωνία» κ.λπ.

Να σημειωθεί, πως τις προηγούμενες ημέρες, ανυπόστατα δημοσιεύματα που φιλοξενήθηκαν σε τοπικό έντυπο έκαναν λόγω για γκρέμισμα του Κόκκινου Κτηρίου, γεγονός που απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα.