Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021
14:13
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Η επίδραση του summer Camp στα παιδιά

    Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020
Γνωρίζατε ότι η θερινή κατασκήνωση (Summer Camp) μπορεί να είναι ευεργετική και για τα παιδάκια προσχολικής ηλικίας μεταξύ 2 και 7 χρονών ;


Πιθανότατα πολλοί γονείς να πιστεύουν ότι τα παιδιά τους ίσως να μην είναι έτοιμα να συμμετάσχουν σε μια τέτοια διοργάνωση από τόσο μικρή ηλικία. Παρακάτω παρατίθενται κάποια από τα πλεονεκτήματα που θα σας βοηθήσουν στην επανεξέταση της παραπάνω άποψης, είτε τα παιδιά σας είναι σε βρεφονηπιακό σταθμό, παιδικό σταθμό, νηπιαγωγείο ή στις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

Το Summer Camp μπορεί να θεωρηθεί μια θαυμάσια προετοιμασία για το νηπιαγωγείο για τα παιδιά που δεν έχουν πάει ακόμα σχολείο αλλά και ένα σκαλοπάτι για τα μικρότερα ηλικιακά παιδιά που σκέπτονται να ξεκινήσουν σχολείο (βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό) από τον Σεπτέμβριο ή τα παιδιά που είναι στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Σε αυτήν την περίπτωση η εβδομαδιαία συμμετοχή στο summer camp είναι μια προετοιμασία πιο ομαλή και συνάμα διασκεδαστική.

Η μετάβαση από μια χαλαρή καθημερινότητα στο σπίτι σε ένα δομημένο περιβάλλον τάξης (περίοδος προσαρμογής) είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που θα αντιμετωπίσουν τα περισσότερα παιδιά. Για τα παιδιά που έχουν επαφή ήδη με την εκπαίδευση, προσχολική ή σχολική, το διάστημα των θερινών διακοπών αποτελεί μια μεγάλη αναδιοργάνωση στην καθημερινότητα ενός παιδιού και απαιτεί μεγάλη προσπάθεια να βρει ξανά τον ρυθμό του. Για τα παιδάκια δε που δεν έχουν αρχίσει ακόμη σχολείο, το Summer Camp αποτελεί μια σταδιακή προσαρμογή.

advert1.jpg

Το Summer Camp θα βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν και να κατανοήσουν καλύτερα την τήρηση του προγράμματος, την εκμάθηση κανόνων μέσα σε μια ομάδα και το αίσθημα της ευθύνης και αλληλοσεβασμού. To Σπίτι Που Γελάει – The Laughing House είναι ένα σχολείο βασισμένο σε Ελβετικά πρότυπα που προωθεί βιωματικά την εκμάθηση των Αγγλικών μέσω του αναλυτικού προγράμματος προσχολικής αγωγής της Αγγλίας - EYFS (Early Years Foundation Stage) βάζοντας το παιχνίδι στο κέντρο (play based learning).

Στο καθημερινό πρόγραμμα κυριαρχεί το παιχνίδι, η ανάγνωση παραμυθιών, αθλήματα στο νερό, εισαγωγή στις μαθηματικές έννοιες και πειράματα Φυσικών Επιστημών. Αυτά είναι μονάχα κάποια από τα αντικείμενα μάθησης που θα λάβουν τα παιδιά κατά τους θερινούς μήνες. Όπλα μας; Η παιδική πισίνα και ο καταπράσινος κήπος μας με παιχνίδια από up-cycled υλικά. Στον χώρο μας υπάρχουν γωνιές μάθησης όπως “Mud Fun Kitchen”, “Creative area”, “Math area”, “Climbing area”, “Sand and Water area” και “Playhouse”. Παράλληλα χρησιμοποιούμε την ακτή και την παραλία ως χώρο μάθησης, το επονομαζόμενο Beach School. Όλοι οι χώροι αυτοί εξάπτουν την φαντασία των παιδιών και μέσω του παιχνιδιού λαμβάνουν τη γνώση. Περαιτέρω, λόγω των σχέσεων του σχολείου μας με άλλες χώρες, το Summer Camp χαρακτηρίζεται από ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον με παιδιά από την Ευρώπη, Αμερική, Αφρική και Ασία.

advert4.jpg

Με λίγα λόγια το Summer camp είναι μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης των επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων καθώς συναναστρέφονται με άλλα παιδιά από διάφορες χώρες του κόσμου. Τα μικρά παιδιά επωφελούνται ιδιαίτερα από την επαφή τους με άλλα παιδιά και τίποτα δεν μπορεί να αντισταθμίσει τον ενθουσιασμό και την χαρά που νιώθουν.

Το Σπίτι που Γελάει - The Laughing House
Θησέως 55 & Ρέας 10
Βάρκιζα TK 166 72 Αττική
+30 21 0890 0116
Facebook 

advert3.jpg