Δευτέρα 01 Μαρτίου 2021
11:21
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Συγκέντρωση με «άρωμα» κοινοβουλίου στη Βουλιαγμένη

    Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 έξω από το Δημαρχείο Βουλιαγμένης η συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων όσοι αντιδρούν και είναι εναντίον στον εκσυγχρονισμό της Μαρίνας Βουλιαγμένης.

Η πολυδιαφημιζόμενη εκδήλωση δεν είχε την προσέλευση που επιθυμούσαν οι διοργανωτές της καθώς είχαν προηγηθεί χορηγούμενες καμπάνιες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχαν μοραστεί φυλλάδια σε όλη την Βουλιαγμένη ενώ δεν έλειψαν και τα sms, τα οποία υπενθύμιζαν στους κατοίκους την εκδήλωση.

Ομιλιτές με κομματική προέλευση

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων μίλησαν ο Γιώργος Γκιώνης, επικεφαλής της κίνησης κατά του εκσυγχρονισμού της Μαρίνας Βουλιαγμένης, ο Αλέξης Κούγιας, ο Διονύσης Κοντονής (αντιπολίτευση στο τοπικό συμβούλιο Βουλιαγμένης), ο Γιάννης Κλαυδιανός, ο Δημήτρης Μάντζαρης, ο Δημήτρης Τζιώτης, πρώην υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια επκεφαλής στον στρατηγικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015, ο Παναγιώτης Κόνσουλας, Αναπληρωτής Γραμματέας Τομέα Προστασίας του Πολίτη για το Κίνημα Αλλαγής, ο Κώστας Πασακυριάκος (επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, ΚΚΕ), ο Θάνος Ματόπουλος (επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών, ΣΥΡΙΖΑ), ο Μπάμπης Καρίμαλης, πρώην Πρόεδρος του ΕΟΤ και τρεις φορές υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


sigkentrosi1.jpg
Η σιωπή έκανε θόρυβο

«Η Τοπική κοινωνία δεν θέλει τον εκσυγχρονισμό της Μαρίνας Βουλιαγμένης», είναι μια φράση που «έπαιξε» αρκετά τις τελευταίες εβδομάδες σε μια προσπάθεια εμπλουτισμού του επικοινωνιακού παιχνιδιού που είχε στηθεί. Στη Βουλιαγμένη κατοικούν περίπου 5.000 και από αυτούς, περίπου 80 –χωρίς τους διοργανωτές- έδωσαν το παρών στην εκδήλωση διαμαρτυρίας. Ουσιαστικά, οι κάτοικοι της Βουλιαγμένης έστειλαν με την απουσία τους το μήνυμα ότι ο εκσυγχρονισμός της Μαρίνας Βουλιαγμένης έπειτα από 55 χρόνια κρίνεται αναγκαίος.

Η Βούλα θα καταστρέψει τη Βουλιαγμένη

Το έχουμε ακούσει αρκετές φορές στο παρελθόν και συγκεκριμένα σε προεκλογικές περιόδους από Βουλιαγμενιώτες υποψήφιους συμβούλους, ότι η Βούλα θέλει να καταστρέψει τη Βουλιαγμένη. «Ήρθαν οι Βουλιώτες να καταστρέψουν τη Βουλιαγμένη», μια φράση που ακούστηκε στην εκδήλωση. Ουσιαστικά, ήταν μια ακόμα λεκτική «επίθεση» προς τον Δήμαρχο, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο. Θύμισε περισσότερο προεκλογική συγκέντρωση παρά εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ανάπτυξη της περιοχής.

sigkentrosi3.jpg
Ο κ.Γιώργος Γκιώνης, επικεφαλής της κίνησης κατά της Μαρίνας Βουλιαγμένης

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην συγκέντρωση το παρών έδωσαν και κάτοικοι οι οποίοι είναι υπέρ του εκσυγχρονισμού της Μαρίνας Βουλιαγμένης, θέλοντας να ακούσουν τις προτάσεις των αντιφρονούντων αλλά δυστυχώς μάταια περίμεναν...

Τέλος, το γεγονός οτι δεν έδωσαν τον λόγο στον Δημήτρη Κυπριώτη (γραμματέας του ΕΠΑΜ), βασικός συντελεστής της κινητοποίησης του κόσμου, ήταν η σπίθα για να ξεκινήσουν «μουρμούρες», όπως διατυπώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.