Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020
04:36
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Ευγνώμων στο Δήμο 3Β ο Πρόξενος της Χιλής στην Ελλάδα

    Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020
Τις θερμές ευχαριστίες στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εξέφρασε με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ο Πρόξενος της Χιλής στην Ελλάδα, κ. Roberto San Martin Bruzzone.

Αφορμή στάθηκε η προσφορά που παρείχε η δομή κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε εν μέσω πανδημίας Covid-19, σε χιλιανό ηλικιωμένο κάτοικο της Βούλας, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Όπως τονίζει στην επιστολή του ο Χιλιανός Πρόξενος, επικοινώνησαν με το Δήμο 3Β, περισσότερο για να αναζητήσουν πληροφορίες για το πως θα βοηθηθεί ο 82χρονος άνδρας, αλλά αντ 'αυτού βρήκαν ένα γενναιόδωρο και φιλικό χέρι που, χωρίς καν να χρειαστεί να το ζητήσουν, η κοινωνική δομή του Δήμου 3Β, έφτασε να τους προσφέρει τόσο στο προξενείο όσο και στον ίδιο τον 82χρονο ηλικωμένο κάθε είδους συνεργασία όπως φαγητό έως ιατρική περίθαλψη.

Κλείνοντας την επιστολή, ο κ. Roberto San Martin Bruzzone υπογράμμισε πως το Προξενείο της Χιλής στην Αθήνα θα διατηρήσει μια ιδιαίτερη εκτίμηση και αγάπη για το Δήμο Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης, αναμένοντας να επιστρέψει όλη τη γενναιοδωρία και φροντίδα που παρείχε η δομή κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης.

Συνολικά, περισσότεροι από 300 συμπολίτες μας έχουν εξυπηρετηθεί από τη νέα δομή τους τελευταίος δύο μήνες.

Αναλυτικά η επιστολή

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας απευθύνω την παρούσα για να σας εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου για ότι έχει προσφέρει ο δήμος σας στον χιλιανό συμπατριώτη μας κ.F, έναν 82χρονο άνδρα που κατοικεί αυτή τη στιγμή στη Βούλα, και ο οποίος πάσχει από καρκίνο.

Μάθαμε για αυτήν την υπόθεση από τον ίδιο τον κ. F., ο οποίος έγραψε στο Προξενείο λόγω των επισφαλών συνθηκών στις οποίες ζούσε: άρρωστος, χωρίς χρήματα και χωρίς οικογένεια ή φίλους στην Ελλάδα. Ως Προξενείο επιθυμούσαμε να τον βοηθήσουμε, αλλά εξαιτίας της τραγωδίας του Coronavirus, τα χρήματα που διαθέτει το προξενείο για παρόμοιες περιπτώσεις είχαν εξαντληθεί και δυστυχώς διέθετε άλλους πόρους για να μπορέσει να βοηθήσει τον συμπατριώτη μας.

Τότε ήρθαμε σε επαφή με τον Δήμο Βούλας, περισσότερο για να αναζητήσουμε πληροφορίες, αλλά αντ 'αυτού βρήκαμε ένα γενναιόδωρο και φιλικό χέρι που, χωρίς καν να χρειαστεί να το ζητήσουμε, έφτασε να μας προσφέρει τόσο στο προξενείο όσο και στον ίδιο τον κ. F. κάθε είδους συνεργασία: Από φαγητό έως ιατρική περίθαλψη.

Πραγματικά κύριε Δήμαρχε δεν έχουμε λόγια για να ευχαριστήσουμε τόσο εσάς όσο και τους ανθρώπους σας, ειδικά την ομάδα των εθελοντών, για όλη την προσοχή και τη βοήθεια που παρείχατε. Είμαστε ευγνώμονες σε εσάς και το δήμο σας και ξεκινώντας από σήμερα, το Προξενείο της Χιλής στην Αθήνα θα διατηρήσει μια ιδιαίτερη εκτίμηση και αγάπη για τον Δήμο Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης, αναμένοντας να επιστρέψει όλη τη γενναιοδωρία και φροντίδα που παράσχατε.

Σας απευθύνω ειλικρινείς χαιρετισμούς,
ROBERTO SAN MARTIN BRUZZONE
Πρόξενος της Χιλής στην Ελλάδα