Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020
11:32
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Με πληρότητα 80% άνοιξαν οι παιδικοί σταθμοί στα 3Β

    Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020
Πανέτοιμους βρήκε την Δευτέρα 1η Ιουνίου, η πρώτη μέρα λειτουργίας τους, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης οι οποίοι υποδέχτηκαν νήπια και βρέφη και λειτούργησαν με πληρότητα 80%.

Ο Δήμος μας, ακολουθώντας αυστηρά τις εγκυκλίους των αρμόδιων Υπουργείων και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου το σύνολο των χώρων διδασκαλίας και υποδοχής να είναι σχολαστικά καθαροί, ακολουθώντας τις υψηλότερες συνθήκες υγιεινής και απολύτως έτοιμοι για την ασφαλή φιλοξενία βρεφών και νηπίων. Ο τακτικός καθαρισμός και αdimosπολύμανση των χώρων θα συνεχιστεί ανελλιπώς μέχρι το πέρας της σχολικής χρονιάς.

Οι παιδαγωγοί και το βοηθητικό προσωπικό, πλέον των απαραίτητων προμηθειών σε αντισηπτικά, μάσκες, γάντια και απολυμαντικά, είναι σε συνεχή επικοινωνία με ψυχολόγους του Δήμου με στόχο ορθή διαχείριση βρεφών, νηπίων και γονέων και την ομαλή επανένταξή τους στη νέα καθημερινότητα.

Το ωράριο λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών διαμορφώνεται από τις 07.00 έως τις 14.00, ενώ με την ολοκλήρωση της πρώτης εβδομάδας επαναλειτουργίας, ο Δήμος θα αξιολογήσει όλα τα προληπτικά μέτρα που εφαρμόζονται, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση και προσαρμογή των βρεφονηπιακών σταθμών στις έκτακτες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε.