Τρίτη 09 Μαρτίου 2021
12:51
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Επαναλειτουργούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις σε Βάρη και Βουλιαγμένη

    Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (Ο.Α.Π.Π.Α.), στο πλαίσιο της άρσης των προληπτικών μέτρων ανάσχεσης του κορωνοϊού και την επιστροφή στην κανονικότητα, προχωρούν από την Παρασκευή 27 Μαϊου στην επαναλειτουργία του συνόλου των αθλητικών εγκαταστάσεων που θα χρησιμοποιηθούν για τις προπονήσεις των συλλόγων της περιοχής, σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα παραχωρήσεων.

Ειδικότερα, για τους δημότες και κατοίκους, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Αθλητικών Εγκαταστάσεων, διατίθενται το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Βάρης «Κ. ΜΠΑΓΛΑΤΖΗΣ» και το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Βουλιαγμένης.

Με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα, οι πολίτες οφείλουν να τηρούν τα παρακάτω:

- Οι αθλητικές εγκαταστάσεις λειτουργούν Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 08:00 έως τις 14:00.

- Μέχρι να εκδοθούν νέες οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), οι προπονήσεις για κάθε αθλούμενο θα διαρκούν έως 1 ώρα ημερησίως, ενώ απαγορεύονται οι μεταξύ τους επαφές και/ή οι ομαδικές ασκήσεις.

- Πριν από την έναρξη της αθλητικής δραστηριότητας, οι αθλούμενοι θα συμπληρώνουν και θα υπογράφουν το Δελτίο Καταγραφής Αθλουμένου, το οποίο μπορούν να εκτυπώσουν στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Α. https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf. Αν έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, είναι απαραίτητο να λάβουν ιατρική βεβαίωση για άθληση από καρδιολόγο.

- Κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση, οι αθλούμενοι υποβάλλουν τα στοιχεία τους στον Κατάλογο Εισερχομένων – Εξερχομένων για το ενδεχόμενο ιχνηλάτησης επαφών λόγω COVID-19, τον οποίο φυλάσσει στα αρχεία της η αθλητική εγκατάσταση.

- Προκειμένου να εισέλθουν για προπόνηση, οι αθλούμενοι επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους υπογεγραμμένο, το Δελτίο Καταγραφής Αθλουμένου, το οποίο παραδίδουν στον εκάστοτε φύλακα. Σε περίπτωση που ο αθλούμενος είχε νοσήσει από κορωνοϊό, επιδεικνύει την επικαιροποιημένη ιατρική βεβαίωση ικανότητας άθλησης.

- Στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αποστασιοποίησης στις αθλητικές εγκαταστάσεις, ο μέγιστος αριθμός αθλουμένων είναι 80 άτομα.