Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021
05:19
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Οι παραλίες με Γαλάζια Σημαία σε Βάρκιζα, Βουλιαγμένη και Βούλα

    Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020
Webp.net gifmaker β
Ανακοινώθηκαν οι βραβεύσεις παραλιών για το πρόγραμμα Γαλάζια Σημαία, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση παγκοσμίως.

Φυσικά, όπως κάθε χρόνο, Γαλάζια Σημαία πήραν και οι παραλίες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και πιο συγκεκριμένα οι εξής:

  • Αστέρας Βουλιαγμένης/Astir Beach Vouliagmenis
  • Βάρκιζα
  • Βούλα Α
  • Βουλιαγμένη
Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια (38 για τις μαρίνες και 51 κριτήρια για τα σκάφη), τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.