Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021
00:21
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Πράξη αλληλεγγύης από δύο κατοίκους στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης

    Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020
Webp.net gifmaker β
Σε μια σπουδαία κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, προχώρησαν δύο κάτοικοι του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης καλύπτοντας ανάγκες του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης που παρουσιάστηκαν εξαιτίας της πανδημίας του covid-19.

Τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται στη χώρα, όπως είναι λογικό επηρεάζουν και το Παιδικό Χωριό SOS. Στην παρούσα φάση γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια οργάνωσης των σπιτιών στη Βάρη έτσι ώστε να μπορέσουνε οι υπεύθυνοι να ανταποκριθούνε στις απαιτήσεις που προκύπτουν και σχετίζονται με την εκπαίδευση, την ψυχοθεραπευτική ενίσχυση και την υποστήριξη αυτών. Αυτή τη χρονική περίοδο, το Σωματείο περνάει μια πολύ δύσκολη φάση δεδομένου ότι έχουν παγώσει, σταματήσει, περιοριστεί όλες οι χρηματοδοτήσεις. Όπως γνωρίζετε τα Παιδικά Χωριά SOS, διαχρονικά επιδοτούνται αποκλειστικά από φυσικά και νομικά πρόσωπα, μη έχοντας κρατική επιχορήγηση. Ως εκ τούτου, η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως δύσκολη ενώ ταυτόχρονα η διοίκηση του Παιδικού Χωριού πρέπει να προσαρμοστεί ταχύτατα, σε νέα δεδομένα όπως η όλη καθημερινότητα και η κάλυψη των αναγκών των παιδιών σε περιβάλλον Covid 19.

kon_art3.jpg
Ο Παναγιώτης Κόνσουλας (αριστερά) με τον Επαμεινώνδα Λοράνδο (δεξιά) Διευθυντής Παιδικού Χωριού SOS Βάρης & Στέγης Νέων Αθηνών


Στη φάση αυτή λειτουργούν 8 σπίτια με μια δύναμη 5-6 παιδιά σε κάθε σπίτι, σε σύνολο 43 παιδιών. Σε κάθε σπίτι υπάρχει ένα βασικό πρόσωπο φροντίδας η Μητέρα SOS και η αναπληρώτριά της στις ημέρες που θα λείπει (Τη δεδομένη χρονική περίοδο οι Μητέρες SOS και οι αναπληρώτριές τους είναι οι μόνοι ενήλικες που είναι σε άμεση αλληλεπίδραση με τα παιδιά, κανένας άλλος δεν επιτρέπεται να έχει πρόσβαση στα σπίτια έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε τη μείωση του ρίσκου της μόλυνσης). Οι καθημερινές ανάγκες των παιδιών όσον αφορά τις τηλεδιασκέψεις έχουν να κάνουν με: α) πλατφόρμες σχολείων και επικοινωνία μέσω WeBex, e-mails, κινητό καθηγητών/δασκάλων κ.α., β) πλατφόρμες φροντιστηρίων ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης, γ) Τηλεδιασκέψεις με εκπαιδευτικούς που υποστηρίζουν το σχολικό έργο, και δ) συνεδρίες με Συμβούλους / Ψυχοθεραπευτές μέσω Skype, Zoom κ.α. Με τόσο μεγάλο αριθμό παιδιών σε κάθε σπίτι και τέτοιου εύρους πληροφορία, χρειάζεται σε άμεσο χρόνο να ενισχυθεί η ποιότητα του σήματος και να εξοπλιστούν περισσότερο αποτελεσματικά τα σπίτια και οι Μητέρες SOS για την καλύτερη εποπτεία του έργου των παιδιών.

Οι ανάγκες που προέκυψαν εξαιτίας του covid-19 ήταν οι εξής: Α) 8 διανεμητές σήματος, έτσι ώστε να μπορεί να υπάρχει internet σε όλα τα μέρη των 8 σπιτιών. Β) 8 κινητές συσκευές smartphone (1 για κάθε σπίτι) οι οποίες θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από της Μητέρες SOS για την επικοινωνία τους κυρίως με εκπαιδευτικούς, φροντιστήρια και θεραπευτές.Γ) Μελάνια ασπρόμαυρα και έγχρωμα (HP 302) για τους 8 εκτυπωτές μας. Δ) Πακέτα κόλλες Α4 για τους εκτυπωτές μας. Ε) 20 ακουστικά με μικρόφωνο για τις τηλεδιασκέψεις.

kon_art2.jpg

Ο παραπάνω εξοπλισμός παραδόθηκε στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης από την οικογένεια Κόνσουλα και συγκεκριμένα των αδελφών Παναγιώτη και Ιγνατίου Κόνσουλα, δημοτών 3Β. «Σκοπός είναι να αναδειχθεί η ανάγκη στήριξης και από άλλους συνδημότες μας στο έργο του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης, το οποίο έχει τεράστιες ανάγκες αυτή την περίοδο», αναφέρει ο Παναγιώτης Κόνσουλας.

Με τον παρακάτω εξοπλισμό τα παιδιά που φιλοξενούνται θα μπορέσουν να κάνουν με ασφάλεια τα μαθήματα τους Διαδικτυακά και στα 8 σπίτια της Δομής με τηλεδιάσκεψη, ακουστικά με μικρόφωνο και παροχή internet σε κάθε σπίτι ξεχωριστά και με τις «μητέρες φροντίδας» τους εφοδιασμένες με συσκευές smart phone για την άμεση επικοινωνία τους.

kon_art.jpg