Δευτέρα 08 Μαρτίου 2021
14:02
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Βουλιαγμένη: Ατομική άθληση στις μέρες του κορονοϊού

    Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
Η ατομική σωματική άσκηση για την ώρα συμπεριλαμβάνεται στις εξαιρέσεις για την απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει εφαρμοστεί στη χώρα μας από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020. Φυσικά, είναι πολύ πιθανόν, αν η κυβέρνηση κρίνει ότι ο κόσμος δεν το εφαρμόζει σωστά, να απαγορευτεί ακόμα και αυτό.

Οι εικόνες που αντικρίζουμε σε καθημερινή βάση στο παραλιακό μέτωπο από τη Βούλα μέχρι και τη Βουλιαγμένη δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές κι αυτό διότι αρκετός είναι ο κόσμος που τρέχει ή περπατά και προφανώς δεν τηρείται η απόσταση ασφαλείας που έχει επισημάνει το Υπουργείο Υγείας.

Στον «Δημοσιογράφο» μίλησαν δύο κάτοικοι του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που αθλούνται καθημερινά και μας αναφέρουν πώς μπορεί κανείς να αποφύγει τον συγχρωτισμό που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

Ο Αριστείδης Αγγελής αναφέρει πως έχει αλλάξει τη διαδρομή που καθημερινά έτρεχε καθώς πλέον έχει πολύ κόσμο. «Η αγαπημένη μου διαδρομή είναι από το Δημαρχείο της Βούλας μέχρι τον Λαιμό της Βουλιαγμένης, μια διαδρομή εκπληκτική καθώς τρέχεις κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα, ωστόσο με τα σημερινά δεδομένα την έχω αλλάξει καθώς συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος. Επειδή έχω την τύχη να μένω σε μια πανέμορφη περιοχή που διαθέτει αρκετά σημεία που προσφέρονται για άθληση, άρχισα να τρέχω στη Φασκομηλιά. Η διαδρομή είναι περίπου 3 χιλιόμετρα και προσωπικά μου καλύπτει κάθε ανάγκη για άθληση. Το σημαντικότερο είναι πως δεν έχει κόσμο, κυρίως βέβαια έχω επιλέξει να τρέχω σε ώρες μη αιχμής. Προτιμώ να πηγαίνω να τρέχω πρωινές ώρες, δηλαδή στις 7 το πρωί βρίσκομαι ήδη στο βουνό» αναφέρει ο Αριστείδης Αγγελής.

Το περπάτημα και γενικότερα η ήπια άσκηση συνιστάται από τους γιατρούς για περιπτώσεις που κάποιος έχει περάσει για παράδειγμα έμφραγμα. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο κύριος Αχιλλέας, κάτοικος Βουλιαγμένης. «Εδώ και κάποια χρόνια το περπάτημα μου έχει γίνει τρόπος ζωής, βγαίνω κάθε μέρα από δύο φορές και περπατώ συνήθως στην παραλία του Καβουρίου. Συνεχίζω και βγαίνω από το σπίτι, ωστόσο έχω αλλάξει τις ώρες. Πλέον, επισκέπτομαι την παραλία πολύ νωρίς το πρωί, συγκεκριμένα στις 6.30 π.μ. και το απόγευμα μόλις δύσει ο ήλιος. Δυστυχώς, παρατηρώ πως η πλειοψηφία όλων όσοι αθλούνται, δεν κρατούν την προβλεπόμενη απόσταση του 1,5 μέτρου και για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να συμβεί. Είμαι από τους προνομιούχους, καθώς το σπίτι μου είναι πολύ κοντά στο Καβούρι και έτσι δεν αναγκάζομαι να παίρνω το αυτοκίνητο μου για να φτάσω στον προορισμό μου», όπως μας εξηγεί.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Δημοσιογράφος», φύλλο Μαρτίου