Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020
07:06
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Ο Δήμος 3Β θα φιλοξενήσει τους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

    Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020
Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η Συνέντευξη Τύπου των 3ων Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίτιμες προσωπικότητες του αθλητισμού, της πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίες χαιρέτισαν τη διοργάνωση των Παγκόσμιων Αγώνων.

Ιδιαίτερη τιμή για τον Ελληνικό Οργανισμό ήταν η παρουσία του Λευτέρη Αυγενάκη, Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Γεωργίου Μαυρωτά, Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, του Γεωργίου Πατούλη, Περιφειάρχη Αττικής, του Χρήστου Τεντόμα, Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων και Πολιτισμού και Αθλητισμού Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, της Άννας Ροκοφύλλου, Προέδρου Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, Προέδρου Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, της Χριστίνας Τσιλιγκίρη, Γενικής Διευθύντριας Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, της Βούλας Κοζομπόλη, Προέδρου Ελληνικής Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και της Γεωργίας Τσάτσου, Διευθύνουσας Συμβούλου Erasmus.

tsiligiri.jpg

Οι «3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού» ανατέθηκαν στη χώρα μας τον Ιούνιο του 2017 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού κατόπιν επιτυχούς αξιολόγησης της υποψηφιότητάς μας, έναντι άλλων υποψηφίων χωρών. Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός εθνικής σημασίας, την τρίτη σε σειρά μεγάλη αθλητική διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τα Special Olympics του 2011, με τεράστιο αντίκτυπο που συμβάλλει σημαντικά στη διεθνή προβολή της Ολυμπιακής πόλης των Αθηνών και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού προσελκύοντας σημαντικό αριθμό επισκεπτών που είτε θα λάβουν μέρος στους αγώνες, είτε θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα ως σύνοδοι των αθλητών, κάνοντας χρήση των τουριστικών μας υποδομών και προβάλλοντας τη χώρα μας διεθνώς σε στελέχη Οργανισμών και Εταιρειών.

Κάποια από τα αθλήματα θα φιλοξενηθούν στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και στο στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας». «Τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα πέραν της άθλησης δημιουργούν την χρυσή ευκαιρία για τη χώρα και τις πόλεις μας που μετέχουν στη φιλοξενία τους, ν’ αναδείξουν τη φύση, την κουλτούρα και τις υποδομές, για να γίνουν πόλος έλξης επισκεπτών», δήλωσε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και η γενική διευθύντρια του Σ.Ε.Φ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη, πρόσθεσε: «Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία. Προχωράμε σε αλλαγή σελίδας στο Σ.Ε.Φ., το οποίο προσπαθεί ν’ αγκαλιάσει τις αθλητικές διοργανώσεις, ώστε ν’ αναπτυχθεί και ο αθλητικός τουρισμός. Καλώ τον κόσμο να πάρει μέρος σε κάποιο από τα 28 αθλήματα».

konmav.jpg

Στη διοργάνωση αναμένεται να πάρουν μέρος παλαιές δόξες του ελληνικού αθλητισμού που έχουν εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού αναμένεται να ενισχύσουν και την οικονομία της χώρας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μόνο για την Αθήνα θα υπάρχουν 25.000 διανυκτερεύσεις Η διοργάνωση των 3ων Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού τελεί υπό την αιγίδα σημαντικών φορέων μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Στις 17-21 Ιουνίου είναι ημέρες γιορτής, ημέρες συναγωνισμού, ημέρες που η άθληση συμβάλλει στην καλλιέργεια και στη σύμφιξη των σχέσεων μεταξύ των εργαζομένων.