Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021
06:45
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Αποσύρονται από τα Πηγαδάκια Βούλας οι μπλε κάδοι

    Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
banner 45
Συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα Διαλογής στην Πηγή στα Πηγαδάκια Βούλας ενώ αποσύρονται από την περιοχή οι μπλε κάδοι.

Τον τέταρτο μήνα της πιλοτικής λειτουργίας διανύει το πρόγραμμα Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) έξι ρευμάτων ανακύκλωσης των οικιακών απορριμμάτων στην περιοχή Πηγαδάκια της Δ.Ε. Βούλας και τα πρώτα στοιχεία είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Τα ποσοστό των απορριμμάτων που ανακυκλώνονται ή επαναχρησιμοποιούνται είναι θεαματικό και ξεπερνά κατά πολύ τα δεδομένα της ελληνική πραγματικότητας.

Το πρόγραμμα περνάει πλέον στην επόμενη φάση και στις 16 Μαρτίου θα αποσυρθούν από την περιοχή οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης. Στο εξής, τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα, (χαρτί, πλαστικό μέταλλο και υλικά συσκευασιών) θα συλλέγονται μόνο από τις μπλε και πορτοκαλί σακούλες όπως προβλέπει το πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα το χαρτί τοποθετείται στις μπλε σακούλες των 60 λίτρων με την αναγραφή «μόνο χαρτί» και τα πλαστικά, μέταλλα και υλικά συσκευασιών τοποθετούνται στις αντίστοιχες πορτοκαλί σακούλες με την ένδειξη «μόνο PMD». Οι σακούλες αυτές τοποθετούνται έξω από τα σπίτια μας κάθε Τρίτη βράδυ και συλλέγονται κάθε Τετάρτη από τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου.

Όσοι κάτοικοι των Πηγαδακίων δεν έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τον Δήμο (213-2020147 & 213-2020002), προκειμένου να ενημερωθούν και να προμηθευτούν το σχετικό υλικό.

Με τη στήριξη και τη συμμετοχή όλων, το πρόγραμμα Διαλογή στην Πηγή στα Πηγαδάκια της Δ.Ε. Βούλας, συμβάλλει σημαντικά στο να αποκτήσουμε πολύτιμη εμπειρία και γνώση έτσι ώστε να επεκταθεί το πρόγραμμα σε όλο το Δήμο και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και οικονομικά, το χρόνιο πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων.

Πληροφορίες για την εγγραφή στο πρόγραμμα και την προμήθεια του υλικού:
- Στα τηλέφωνα: 213 2020147 και 213 2020002
- Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.vvv.gov.gr/zerowaste