Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020
13:37
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Βάρκιζα: Λήψη μέτρων για την αποφυγή ατυχημάτων

    Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020
Για την βελτιστοποίηση της οδικής ασφάλειας και την ομαλοποίηση της ροής της κυκλοφορίας στην περιοχή της πλατείας Ζησιμοπούλου στη Βάρκιζα θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Καθώς ο δρόμος που χωρίζει τις δύο πλατείες (Ζησιμοπούλου και Διβόλη) είναι ιδιαίτερα φαρδύς και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την επικινδυνότητα πρόσβασης των επισκεπτών στην πλατεία μιας και έχουν να διασχίσουν ένα πλατύ μέρος του δρόμου που είναι διαγραμμισμένο μεν ώστε να μην το πατούν τα αυτοκίνητα ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Επιπλέον, σύμφωνα με καταγγελίες περίοικων, τις βραδινές ώρες λάτρεις τις ταχύτητας, οδηγούν επίκινδυνα πλαγιολισθένοντας τα αυτοκίνητα τους (οι λεγόμενες «φουρκέτες», «τετ α κε»), μετατρέποντας το σημείο σε αγωνιστική πίστα.

Βάσει των ανωτέρω, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα προβεί σε λήψη μέτρων. Συγκεκριμένα, θα κατασκευαστούν δύο υπερυψωμένες τριγωνικές νησίδες πρακτικά στις θέσεις όπου υπάρχουν σήμερα οι διαγραμμισμένες τριγωνικές νησίδες. Οι νέες υπερυψωμένες νησίδες που είναι μεγαλύτερες σε επιφάνεια έχουν σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να καθοδηγούν τους οδηγούς με σαφήνεια σε συγκεκριμένες πορείες.

Επιπλέον, προτείνεται η μονοδρόμηση του τμήματος της οδού Θέτιδος μεταξύ των οδών Βορέου και Αχιλλέως με φορά προς την οδό Αχιλλέως. Και τέλος, η δημιουργία εσοχής στάθμευσης στη δεξιά πλευρά μεταξύ των οδών Βορέου και Αχιλλέως για την εξυπηρέτηση της στάσης οχημάτων για αποβίβαση/επιβίβαση ατόμων στην πλατεία Ζησιμοπούλου και στην παιδική χαρά.