Δευτέρα 06 Ιουλίου 2020
23:48
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Έναν μοναδικό αγώνα τριάθλου θα φιλοξενήσει η Βουλιαγμένη

    Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020
Με τον αέρα του μοναδικού OffRoad τριάθλου στην Ελλάδα και των πολλών καινοτομιών και εκπλήξεων, πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα στο Δημαρχείο της Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης η παρουσίαση τύπου του 8ου στη σειρά και 5ου στη Βουλιαγμένης, XTERRA Greece Championship 2020.

Το ραντεβού έχει ήδη δοθεί για τις 24-26 Απριλίου και ήδη οι εγγραφές των αθλητών δημιουργούν ενθουσιασμό και αγωνιστικό κλίμα. Όπως τονίστηκε στην παρουσίαση, η Βουλιαγμένη αποτελεί τον ιδανικό στίβο για την παγκοσμίου βεληνεκούς διοργάνωση, ξεχωριστό σταθμό στο European&World TOUR και οι διαδρομές της αποτελούν ξεχωριστή πρόκληση για κάθε τριαθλητή. Ένα γρήγορο, συναρπαστικό και με απίστευτη θέα τερέν, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία σε όσους επιλέξουν να το ζήσουν, εκτιμώντας ότι το άνοιγμα του eventστο Cross Aquathlon, θα φέρει ακόμη περισσότερους επίδοξους OffRoad/TrialAthletes & Triathletes, στις τάξεις του XTERRA Spirit.

Το XTERRA Greece Championship, συνδιοργανώνεται από την XTERRA Greece και τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (Ο.Α.Π.Π.Α.) σε μια υποδειγματική, πρότυπη και ιδιαίτερα επιτυχή/ευφάνταστη συνεργασία ιδιωτικού και Δημόσιου φορέα, στην κατεύθυνση ανάπτυξης του θεματικού - αθλητικού Τουρισμού της περιοχής -χώρας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος «Το XTERRA Greece Championship διοργανώνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας, δίνοντας την ευκαιρία στους αθλητές που συμμετέχουν απ’ όλο τον κόσμο να ζήσουν για λίγες μέρες τη μοναδική ομορφιά αλλά και τις υψηλού επιπέδου τουριστικές υποδομές που διαθέτει η πόλη μας. Σας περιμένουμε όλους σε μία γιορτή αθλητισμού παγκόσμιου επιπέδου».

xterrakon.jpg

Ο στόχος της διοργάνωσης για το 2020 είναι διπλός, όπως εκφράστηκε από τους διοργανωτές στην Παρουσίαση Τύπου αυτή, που παραχωρήθηκε προς τα κορυφαία ΜΜΕ της χώρας και παρουσίασε η TRIMORE Insider- δημοσιογράφος Γκρέτα Λυμπεροπούλου. Αρχικά, να προσφέρει ακόμη μια φορά μια αξιομνημόνευτη αθλητική και ψυχαγωγική εμπειρία σε κορυφαίους επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες αθλητές απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα αποτελέσουν τους πρεσβευτές του σπορ και της Βουλιαγμένης - Ελλάδος σε όλο τον κόσμο,παράλληλα δε να μυήσει ακόμη περισσοτέρους πρωτάρηδες που θα ζήσουν την XTERRA εμπειρία μόνοι τους ή σε ομάδες.

Το XTERRA Greece Championship είναι μια ολοκληρωμένη και ταυτοχρόνως ξεχωριστή αθλητική εμπειρία. Γύρω από το κεντρικό αθλητικό γεγονός, χτίζεται με γνώση και υψηλό επίπεδο από την TRIMORE Sport Events και στο πλαίσιο του TRIMORE Multisports TOUR, ένα διήμερο με αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για το παιδί, την οικογένεια, την παρέα, σε μια περιοχή -τη Βουλιαγμένη Αττικής- που όμοιά της δεν υπάρχει σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

xterratrail.jpg

Φέτος, η XTERRA Greece ανεβάζει ακόμη περισσότερο την αδρεναλίνη! Μεταφέρει το OffRoad Triathlon το Σάββατο 25 Απριλίου και προσθέτει σε παράλληλη διεξαγωγή το Cross Aquathlon δύο αποστάσεων (Full και Half Distance), φιλοδοξώντας να πολλαπλασιάσει τους συμμετέχοντες, αφού το ποδήλατο στο βουνό αποτελεί τον πιο επικρατέστερο ανασταλτικό παράγοντα να αντλήσει αθλητές από τη μεγαλύτερη δεξαμενή του Τριάθλου. Παράλληλα, η διεξαγωγή του το Σάββατο το πρωί, δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί με όλες τις τιμές μια τελετή απονομών το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όπου πιο χαλαρά από την πίεση του αγώνα, θα προσέλθουν να βραβευθούν οι διακριθέντες και να ακολουθήσει ένα πιο ξέγνοιαστο και διασκεδαστικό μουσικό κλείσιμο της βραδιάς.. όχι όμως και της αγωνιστικής δράσης.

x_swim.jpg

Οι αθλητές έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε 2 διαφορετικές αποστάσεις:

OFF ROAD TRIATHLON


- Full Distance: 1.5k κολύμβηση, 30kποδήλατο βουνού (mountainbike), 10k ορεινό τρέξιμο (trailrun)
- Sprint Distance: 0,75k κολύμβηση, 15kποδήλατο βουνού (mountainbike), 5k ορεινό τρέξιμο (trailrun).
* Δυνατότητα σκυταλοδρομίας (Relay) και στις δύο αποστάσεις

CROSS AQUATHLON

- Full Distance: 1.5kκολύμβηση, 10kορεινότρέξιμο (trailrun)
- Sprint Distance: 0,75kκολύμβηση, 5kορεινότρέξιμο (trailrun).

Πανδαισία αθλητικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις στο Cross Aquathlon, καθώς και στα: Lazer Run και Running Relays.Επίσης το σκάκι, yoga, ποδηλατική βραδυπορεία και άλλες εκπλήξεις, θα κάνουν το διήμερο μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους.

Σε όλους τους συμμετέχοντες πρόκειται να μοιραστούν βιβλία των εκδόσεων Ψυχογιός, σε μια προσπάθεια να επιστρέψουμε από τις οθόνες, τα κινητά και τα monitor πίσω στην παραδοσιακή ανάγνωση βιβλίων.