Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020
13:24
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Πασακυριάκος: Επίθεση σε Πατούλη για τις εξελίξεις στο ρέμα του Κόρμπι

    Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020
Δριμεία επίθεση σε Περιφέρεια Αττικής και τον Γιώργο Πατούλη εξαπέλυσε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπέιρωσης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Κώστας Πασακυριάκος με αφορμή το έργο υποδομής που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά το ρέμα του Κόρμπι.

Το θέμα της εξέλιξης του έργου, έθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, ο Κώστας Πασακυριάκος δεδομένου ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο υποδομής για ολόκληρη την περιοχή.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κατήγγειλε τη στάση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, δεδομένου ότι παρά την παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν και εμφανίστηκαν κάποια προβλήματα στο έργο, δεν έχει ασχοληθεί καν ώστε να ενημερώσει για το τι συμβαίνει. «Μπορεί ο κύριος Περιφερειάρχης να ασχολείται με δημόσιες σχέσεις, εκδηλώσεις και αγορά επίπλων, ωστόσο αργά ή γρήγορα, σας διαβεβαιώνω, ότι θα αναγκαστεί να δώσει δημόσια απαντήσεις για ένα τόσο σημαντικό έργο και την πορεία υλοποίησής του», τόνισε ο Κώστας Πασακυριάκος.

rk1.jpg

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ανέφερε ότι δεν έχει σταματήσει ποτέ το έργο, ωστόσο υπήρξαν χρονικά διαστήματα διακοπής αλλά και πως ήδη υπάρχει καθυστέρηση, την οποία προσδιόρισε στις 45 ημέρες. Και συμπλήρωσε: «Το έργο θα ολοκληρωθεί σε 1,5 χρόνο από τώρα», δηλαδή αρχές καλοκαιριού του 2021. Επιπλέον, είπε, ότι το γεγονός ότι η Περιφέρεια δεν έβαλε τρία έγγραφα στο φάκελο για την εκδίκαση των απαλλοτριώσεων, είχε ως αποτέλεσμα το δικαστήριο αντί για το Μάρτιο του 2019, να παραπεμφθεί και να γίνει στις 21 Ιανουαρίου 2020.

Την αποκάλυψη ότι η Περιφέρεια Αττικής ξέχασε να βάλει τρία έγγραφα μέσα στο φάκελλο για τον καθορισμό τιμής μονάδος για τις απαλλοτριώσεις με αποτέλεσμα η εκδίκαση της υπόθεσης να καθυστερήσει 10 ολόκληρους μήνες, προέκυψε μετά από την παρέμβαση του Κώστα Πασακυριάκου.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμα στο αρχαίο πηγάδι που βρέθηκε στην περιοχή, θέμα το οποίο η Λαϊκή Συσπείρωση έχει αποκαλύψει από τον Οκτώβριο του 2019. Και είπε πως η Αρχαιολογική Υπηρεσία απεφάνθη μετά από 45 μέρες ότι δεν είναι σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα και έδωσε το πράσινο φως ώστε αυτό να επιχωθεί. Στη συνέχεια, είπε επί λέξει: «Ομως αυτή η ιστορία σταμάτησε την εξέλιξη του έργου σε ένα κομβικό σημείο.Το ρέμα συνεχίζει και κατασκευάζεται και θα ολοκληρωθεί. Από το χρονοδιάγραμμα το αρχικό, σήμερα βρισκόμαστε 45 μέρες εκτός».

rk2.jpg

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, θυμίζουμε ότι το Δεκέμβρη του 2018, όταν και έγινε ο αγιασμός του έργου, παρουσία της τότε περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, ο Δήμαρχος είχε δηλώσει: «Εύχομαι να είμαστε όλοι εδώ στα εγκαίνια του έργου που θα γίνουν μετά από 24 μήνες». Από αυτό μόνο, προκύπτει ότι, ήδη, με ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής και της κατασκευάστριας εταιρίας, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου έχει μετατοπιστεί από το Δεκέμβρη του 2020, στον Ιούνιο του 2021.