Σάββατο 11 Ιουλίου 2020
08:56
Τα νέα Βάρης,
Βούλας & Βουλιαγμένης
728x90

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η κατάληψη στο 2ο Λύκειο Βούλας

    Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020
φωτό: 3vita.gr
φωτό: 3vita.gr
Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα, η κατάληψη στο 2ο Λύκειο Βούλας με τους μαθητές να επιμένουν στα αιτήματά τους.

Μάλιστα, οι μαθητές έχουν αναρτήσει δύο πανό στην είσοδο της σχολικής μονάδας τα οποία αναφέρουν τα εξής: «Στο άθλιο σύστημα σας, στην άθλια παιδεία, εμείς ονειρευόμαστε καλύτερα σχολεία» και «Όχι στις ψευδείς ειδήσεις, Ναι στις δίκαιες καταλήψεις».

Τα αιτήματα των μαθητών είναι, η έλλειψη καθηγητών, η «εσφαλμένες σχολικές υποδομές» και συγκεκριμένα η καλή λειτουργία των χώρων υγιεινής, το καλοριφέρ, οι χαλασμένες βρύσες και τα παγκάκια που είναι χαλασμένα, η έλλειψη σχολικού φύλακα, το «αντιπαιδαγωγικό περιβάλλον» - εκφράζοντας παράπονα για την συμπεριφορά κάποιων εκπαιδευτικών, οι λίγες εκδρομές, οι περισσότερες ώρες γυμναστικής και τέλος θέμα που αφορά στην τράπεζα θεμάτων για τις ενδοσχολικές εξετάσεις.

82029744_1491414124344886_5670297119320178688_o.jpg
φωτό από 3vita.gr

Στα παραπάνω αιτήματα, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με χθεσινή του ανακοίνωση, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Πρόεδρος της Β’ Βάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου κα Μίμα Νικηφοράκη εξήγησε στους μαθητές ότι ο Δήμος και η σχολική επιτροπή δεν μπορούν να παρέμβουν στα θέματα που αφορούν τους καθηγητές και εν γένει την εκπαιδευτική διαδικασία. Σε ότι αφορά τις κτιριακές υποδομές που τίθενται στην ανακοίνωση, η επισκευή των βρυσών και τα παγκάκια θα επιλυθούν άμεσα μετά τη λήξη της κατάληψης καθώς δεν υπήρχε στις υπηρεσίες του Δήμου νωρίτερα κάποιο σχετικό αίτημα και σε ότι αφορά τη θέρμανση ενημέρωσε τους μαθητές πως το καλοριφέρ το οποίο λειτουργεί με φυσικό αέριο λειτουργεί κανονικά και η τακτική προβλεπόμενη συντήρηση του καυστήρα ολοκληρώθηκε πριν από μόλις έναν μήνα. Μάλιστα δεν έχει αναφερθεί από το σχολείο κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία της θέρμανσης.

Ουσιαστικά, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα επιληφθεί των αιτημάτων που είναι της δικής του αρμοδιότητας μόλις ολοκληρωθεί η κατάληψη του 2ου Λυκείου Βούλας.